Kosztümös magyar filmmel indul a tavasz

Március 8-án kerül a magyar mozikba Sándor Pál Vándorszínészek című legújabb, az 1800-as évek első felében játszódó kosztümös filmje, amely egy színtársulat utazásának humorral és iróniával átszőtt történetét meséli el.

A Bohóc a falon, a Régi idők focija, a Ripacsok, a Szerencsés Dániel és a Miss Arizóna című alkotások rendezőjének új filmjében egy maroknyi vándorszínész játéka dühös verekedést robbant ki. A kavarodásban egy fiatal katona is beszáll a verekedésbe, majd miután emiatt bujdosni kényszerül, a társulat befogadja és együtt zötykölődnek faluról falura Pest felé. A történet azonban számos fordulatot tartogat még nem csak az ifjú katona, de a színészgárda számára is – írja az MTI a film forgalmazójának közleménye alapján az alkotásról.

A forgatás több évszakon keresztül tartott és több mint 30 helyszínen rögzítették az egyes jeleneteket.

A film gyártását a filmalap több mint 547 millió forinttal támogatta. A forgatókönyvet Sándor Pál, Szekér András és Péterfy Gergely írta, a film főbb szerepeiben Martinovics Dorina, Mohai Tamás, Gáspár Sándor, Hegedűs D. Géza, Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter, ifj. Vidnyánszky Attila és Kovács Krisztián láthatók. Az operatőr Garas Dániel, a vágó Lemhényi Réka és Gothár Márton voltak.

  • Megosztom