Koronavírus – otthoni munkával reagálnak a techcégek

Valamennyi észak-amerikai irodai munkatársát arra kéri a Google, hogy otthonról dolgozzanak legalább április 10-ig. A koronavírus terjedésének lassítására az elmúlt napokban több nagy technológiai cég is hasonló kéréssel fordult munkatársaihoz.

A Google a múlt héten még csak a „Bay Area” területen dolgozó alkalmazottai számára engedélyezte ezt a lehetőséget, kedden azonban valamennyi Egyesült Államokban, illetve Kanadában található irodájukra kiterjesztették ezt az intézkedést. A Google és anyavállalata, az Alphabet vezérigazgatója, Sundar Pichai egy Twitter üzenetben jelentette be a lépést, aminek célja egyértelműen a koronavírus terjedésének lelassítása.

A Google egy külön pénzügyi alapot is létrehozott azzal a céllal, hogy a rövidebb időre, egy-egy konkrét projektre felvett munkatársakat és közreműködő külsősöket fizetett betegszabadságra tudják küldeni, amíg a helyzet normalizálódik.

Az elmúlt napokban több nagy technológiai cég is az otthoni munkavégzés mellett tette le a voksát. Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook múlt vasárnap jelezte a világ különböző részein található központjaikban dolgozó munkatársaiknak, hogy ha megtehetik, nyugodtan dolgozzanak otthonról a március 9. és 13. közötti időszakban.

A Twitter már a múlt hét közepén arra biztatta ötezer munkavállalóját világszerte, hogy ha megoldható, akkor otthonról végezzék el a munkájukat. A Microsoft a San Francisco-ban és Seattle-ben lévő irodáiban dolgozókat kérte arra, hogy március 25-ig home office-ban dolgozzanak.

  • Megosztom