Korlátlan mobilnet a Telenornál

Új mobilelőfizetési csomagokat jelentett be a Telenor, amelyek korlátlan mobilinternet hozzáférést kínálnak belföldön, a négytagú tarifacsalád egyes csomagjait a tarifába foglalt hanghívás mennyisége különbözteti meg egymástól. A Telenor Hello Data a lakossági és a kisvállalati ügyfelek részére azonos feltételekkel, hűségidő vállalása nélkül vehető igénybe. A Telenor új csomagjai felpörgethetik a mobilpiaci versenyt, amibe előbb-utóbb a Digi is beszáll majd.

 

A Telenor lépése újabb területen pörgetheti fel a versenyt és ismét érdemi változásokat hozhat a hazai mobilpiacon, talán azokhoz hasonlót, amikor megjelentek az átalánydíjas hangcsomagok. A Magyar Telekom holnap készül nagy bejelentésre, azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy mire készül a vállalat, de az esemény meghívója szerint a különböző ügyféligényekre akarnak reagálni. A Vodafone pedig már elindította adatmilliomos kampányát, ami a RED előfizetőknek, kínál egymillió megabájtnyi mobilnetet, igaz csak meghatározott ideig, így várható, hogy a társaság is további lépésre készül majd a mobilnet kapcsán is. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy előbb-utóbb a Digi is piacra lép, és ha követik a tévés piacon alkalmazott taktikát, akkor óriási árversenyre lehet majd számítani. Érdemes egyébként megemlíteni, hogy a korlátlan mobilnet nem ismeretlen a magyar piacon, az egyik virtuális mobilszolgáltató, a UPC már kínál ilyen lehetőséget, igaz lényegesen kisebb előfizetői kört érnek el.

 

„Hipernet hálózatunk minőségének és a változó ügyféligényeknek köszönhetően már Magyarországon is elérkezett a pillanat arra, hogy szupergyors, korlátlan adatcsomagokat vezessünk be. Ezt várják tőlünk az ügyfelek és ez a digitalizáció kulcsa. Hiszünk abban, hogy nem pusztán korlátlan adatforgalmat kínálunk, hanem hozzáférést több tudáshoz, információhoz, jobb üzleti lehetőségekhez és ezáltal hozzájárulunk Magyarország digitális átalakulásához és gazdasági-társadalmi fejlődéséhez” – mondta a bejelentéskor Alexandra Reich, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

 

A Telenor Magyarország 2016 és 2017 években több mint 12 milliárd forintot fordít hálózatfejlesztésre és a beruházások révén a nagyvárosok mellett több mint 2700 hatezer fő alatti településre juttatja el a szélessávú mobilinternetet. A független felméréseket végző OpenSignal 2017 februárjában közölt jelentése szerint a magyarországi mobilhálózatok a világ harmadik leggyorsabb átlagos letöltési sebességet kínálják, melyben a Telenor hálózati beruházásainak is jelentős szerepe van.

 

A fejlesztés pozitív hatásai a felhasználói szokásokban is tükröződnek: míg a 2G, 3G és 4G használók átlagos havi adatforgalma 1,8 GB, ugyanez az érték a 4G hálózatot használók körében közel a duplája, 3 GB. A Telenor értékesítési hálózatában az új számlás csomaggal értékesített készülékek 98%-a okostelefon. Mindemellett európai viszonylatban Magyarországon a mobiladat használat elterjedtsége, azaz a 100 lakosra jutó mobilinternet előfizetések száma alacsonynak számít.

 

A Telenor saját kutatásaiból az is kitűnik, hogy az ügyfelek nagyon elégedettek a Hipernet hálózat minőségével, de tartanak az adatforgalmi korlátoktól, ezért használják inkább a gyakran lassabb wi-fi szolgáltatásokat. Ugyanakkor a tematikus adatcsomagok (MyMusic, MyTV, MyChat) és az ingyenes Hipernet napok megmutatták, hogy az ügyfelek intenzíven használják a hálózatot, ha nem kell attól tartaniuk, hogy kifutnak a havi keretükből.

 

Az ügyfelek igényei és változó szokásai, valamint a hálózatfejlesztés révén minden feltétel adott, hogy a Telenor Magyarország a Telenor Csoportban és Magyarországon is elsőként megfordítsa a tarifacsomagok logikáját és olyan csomagokat vezessen be, melyek közös jellemzője az egyéni, normál használat mellett korlátlan belföldi mobilinternet elérés. A négy új tarifához összesen négyféle hang és kétféle SMS opcióból választhatnak az ügyfelek. A legkisebb, korlátlan Hipernet elérést biztosító csomag már 5990 Ft-tól elérhető, ez 50 perc beszélgetést is tartalmaz, míg a legnagyobb csomag teljes korlátlanságot, azaz korlátlan Hipernetet, korlátlan hang és korlátlan SMS forgalmat ad 19 990 forintért.

 

További jelentős újdonság, hogy a Telenor Hello Data díjcsomagok rendkívül kedvező árait hűségszerződés nélkül biztosítja a Telenor. Az új tarifa újonnan csatlakozó előfizetők és a mobiltársaság meglévő ügyfelei számára egyaránt elérhető.

 

A Telenor Hello Data csomagjai egy merőben új hangvételű reklámkampánnyal érkeznek. A május 15-én debütáló reklámfilm nem hősöket állít a nézők elé, hanem a mindennapi emberek mindennapi pillanatait mutatja be. A 60 másodperc alatt 47 élethelyzetet bemutató film dinamikus képsorait Magyaroszágon forgatták, és a végső anyagba bekerültek spontán utcai jelenetek, vagy éppen az egyik szereplő korábban, az okostelefonjával rögzített személyes felvétele is. A reklám ezzel az alkotói és szereplői szabadsággal a korlátlan mobilinternet-elérés nyújtotta szabadságérzést fejezi ki.

  • Megosztom