Komoly tervek a Nokiánál

A Nokia márkanevet birtokló HMD Global felvásárolta a PureView védjegyet a Microsofttól, ami a 2012-es években egyet jelentett a kiemelkedő fotós teljesítménnyel. Ekkor még a redmondi szoftveróriásé volt a finn mobilmárka, és számos olyan modellt dobtak piacra ezen név alatt, amelyek sok megapixeles kamerákkal csábították a felhasználókat.

Az első ilyen a Symbiannal működő Nokia 808 PureView volt, de Windows Phone-os eszközökbe is beépítették a technológiát, például a Lumia 1020-ba, amely 41 megapixeles kamerával emelkedett ki az akkori mezőnyből.

Abból kiindulva, hogy manapság egyre kiélezettebb a megapixelháború, és egyre több kamerát pakolnak a gyártók a készülékeikre, valószínűleg a HMD is ilyen irányba kíván haladni a PureView feltámasztásával. Erről árulkodik az is, hogy újraélesztették a Zeiss optikai céggel való partnerségüket.

Hogy pontosan melyik jövőbeli Nokia készülék lesz az, amelyik a PureView név alatt jelenik meg, még nem tudni. Annyi biztos, hogy az ismét megerősödni kívánó márkának még nincs olyan csúcsmobilja, amely felvehetné a versenyt az olyan erős konkurensekkel, mint a Samsung, vagy az Apple, de a kiemelkedő fotózási képességekkel még sikeresebben rúghatnak labdába – írta a 24.hu.

  • Megosztom