Kiszivárogtak részletek az új Star Wars-filmről

Bombaként robbant a Hollywood Repoter legújabb Lucasfilm-híre: a Star Wars-saga VIII. és IX. epizódjának forgatókönyvét Lawrence Kasdan és Simon Kinberg fogja megírni, akik az új trilógia producerei is lesznek.

A pezsgőbontós geek népünnepély abszolút indokolt: Kasdan A Birodalom visszavág és a Jedi visszatér sztoriját is társíróként jegyzi, az Indiana Jones pedig Spielberg és Lucas mellett harmadrészben az ő gyermeke. Simon Kinberg sem kezdő: ő írta a 2006-os X-Men 3. és 2009-es Sherlock Holmes sztoriját – tudta meg az index.hu.

A két forgatókönyvíró egyúttal az új trilógia társproducere lesz. Kinberg jelenleg a Foxnak írja az X-Men-előzményfilm folytatását, de produceri teendőket is ellát a Disney új Hamupipőke-projektjében, ami azt jelenti, hogy a Lucasfilmet 4,05 milliárd dollárért megvásároló Walt Disney Company a veterán Star Wars-készítők mellett a saját embereit is ráállította a Csillagok háborúja franchise-ra (a VII. rész írója például a Toy Story 3. geggyárosa, az Oscar-díjas Michael Arndt lett).

Az új Star Wars-trilógia lehetséges rendezőjéről vagy rendezőiről továbbra sem tudni semmit. Legutóbb épp Brad Bird jelezte a Twitteren, hogy a 2015-re, 2017-re és 2019-re beígért fénykardozásokból köszöni, nem kér, helyette leforgat egy másik grandiózus sci-fit George Clooney-val, 1952 címmel. Egy másik Disney közeli rendező, a Bosszúállókért az egekbe magasztalt Joss Whedon ugyancsak azt mondta, nem vállalja a Star Wars 7.-et a Bosszúállók 2. forgatása miatt.

Korábban a 300 és a Watchmen rendezéséért egekbe magasztalt, a Sucker Punch miatt viszont földbe döngölt Zack Snyder is bejelentette: egyáltalán nem érdekli a hetedik Star Wars-film. Ugyanerre a döntésre jutott Quentin Tarantino is. Egy ideig a Star Treket feltámasztó J. J. Abrams és az X-Men-előzményfilmet rendező Matthew Vaughn is esélyes volt a rendezői székre, de nemrég azt közölték, hogy nem vállalják Csillagok háborúja-folytatást.

Önként jelentkezett viszont a Disney egyik legjobban kaszáló új franchise-áért, a Vasember-filmeért felelős Jon Favreau, akit érdekelne a munka, mivel gyerekkora óta imádja a Star Warst. Marvel-vonalon az Amerika kapitány rendezője, Joe Johnston is bejelentkezett: ő már tavaly is egy önálló Boba Fett-mozifilmről álmodozott. A rendező nagy előnye, hogy ősrégi Lucasfilm-alkalmazott – írta az index.hu.

  • Megosztom