Kiosztották az Aranytollakat

A MÚOSZ és a Sajtószakszervezet közös sajtónapi rendezvényén a kulturális újságírók Virág F. Éva-díja és a fiatal sportújságírók Németh Gyula-díja mellett átadták az életműdíjnak számító Aranytollakat. Öt új tiszteletbeli tagot is avattak.

A MÚOSZ Elnöksége és Választmánya 1978-ban határozta el, hogy emlékül és elismerésképpen a Magyar Sajtó Napján minden évben Aranytollat adományoz a több évtizedes újságírói pályafutásuk alatt érdemes és kiemelkedő munkát végzett kollégáknak, életművük elismeréseként. A díjakat Tóth Károly, a MÚOSZ elnöke adta át.

Ők kaptak Aranytollat

Aranytollat kapott idén Bernáth László, Horváth István, Kulcsár László, Lázár Eszter, Magyar Péter, Osváth Sarolta, Ruva Farkas Pál, Somfai Péter, Staar Gyula, Szántó István, Trom András és Zöldi László.

Az Aranytoll kitüntetést – a MÚOSZ hagyományosan – minden évben határon túli magyar újságíróknak is odaítéli. Sinkovits Péter és Szilágyi Aladár részesült ezen elismerésben a határon túlról.

Új tiszteletbeli tagok

Magyarország legrégebbi és ma is legnagyobb létszámú újságíró-szervezete, az idén 120. születésnapját ünneplő MÚOSZ elismerésének kifejezéseként az ünnepség keretében öt új tiszteletbeli tagot is avatott. Kiemelkedő és példaadó szakmai és közéleti tevékenységéért a MÚOSZ Tiszteletbeli Tagja címben részesült: Ferenczi Krisztina, Gábor György, Ludassy Mária, Sajdik Ferenc,  Szentpéteri Nagy Richard.

A legjobb kulturális és a legjobb fiatal sportújságíró

A kulturális újságírók Virág F. Éva-díját – a jelképes (a forgalomból időközben kivont) egyforintost – Vári György, a Népszbadság kultúra rovatának munkatársa Bernáth Lászlótól, a MÚOSZ Közművelődési és Oktatási Újságírók Szakosztályának titkárától és Szunyogh Szabolcs szakosztályelnöktől vehette át.

A fiatal sportújságírók kiemelkedő tevékenységét elismerő Németh Gyula-díjat az idén Cserháti Andrásnak ítélte a kuratórium.

A kitüntettekről részletesebben is található információ a MÚOSZ weboldalán.

  • Megosztom