Kilép a KESMA a DKT-ból?

Az mmonline.hu információi szerint a DKT-ból való kilépést fontolgatja a KESMA, vagyis a kormányközeli médiakonglomerátumhoz tartozó digitális felületek látogattsága nem szerepel majd ebben a rendszerben. A DKT elnöksége november 11-én tart ülést, ezt követően adnak tájékoztatást a jövőre vonatkozó tervekről.

Jelenleg a magyar interaktív piac számára a forgalom- és közönségmérési adatokat a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) biztosítja, a szolgáltatáshoz a mérést a Gemius végzi. Az mmonline.hu úgy tudja, hogy a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány, ami közel 500, kormányközeli médiumot fog össze, azt tervezi, hogy kiveszi ebből a mérésből a saját felületeit.

Információink szerint ugyanakkor még nem dőlt el véglegesen, hogyan alakul majd a DKT és a KESMA kapcsolata és még az is elképzelhető, hogy valamilyen megállapodás létrejön a két fél közötti a további együttműködésre vonatkozóan.

Az mmonline.hu-nak sikerült elérnie Papliczky Pált, a DKT.hu ügyvezetőjét, aki a KESMA felületek mérésével kapcsolatban nem árulhatott el részleteket, viszont közölte, hogy november 11-én tartja következő elnökségi ülését a szervezet. Ezen értékelik az idei évet, illetve a jövő évig költségvetésről is szó lesz, valamint az év végi közgyűlés időpontjáról is döntenek. Papliczky Pál azt is elmondta, hogy az elnökségi ülés után tájékoztatást küldenek ki a szerződéses partnereknek, és mivel idén speciális helyzet állt elő a megnövekedett érdeklődés miatt, a sajtónak is beszámolnak majd a fejleményekről.

  • Megosztom