Kik a Facebook sztárjai?

Sokkal kevesebb magyar sztár rendelkezik meghatározó rajongótáborral a Facebookon, mint amit a bulvármegjelenések alapján várhatnánk. A legtöbb rajongót Rubint Réka és Fluor Tomi gyűjtötte tavaly. Már csak 2 nap, és lerántjuk a leplet 2011 címlapsztárjairól!!!

A közösségi médiában a hazai sztárok közötti erőviszonyok jelentősen eltérnek attól, mint amit a bulvárlapokban láthatunk. Bradács András, a Front Page Communications vezető tanácsadója szerint ez nem véletlen, hiszen ami egy nyomtatott bulvárlapban címlapsztori lehet, az a közösségi médiában sokszor inkább rejtegetni való tartalom. Így például nehéz lett volna elkötelezett Facebook rajongótábort gyűjteni az év legnagyobb botrányainak főszereplői, Stohl András vagy akár Damu Roland mellé.

 

A Fészbuker.hu Celeb Toplistáját Rubint Réka oldala vezeti a 2011-ben gyűjtött új rajongók számát tekintve. Réka oldala gyűjtötte ugyanis a celebek közül a legtöbb új rajongót tavaly, szám szerint 171 ezret. Jelenleg már 238 ezres nagyságú bázisnál tart az oldal.

 

2011 másik nagy teljesítménye Fluor Tomié. A tinisztár a tavaly év eleji 60 ezres rajongótáborát 12 hónap alatt 217 ezresre tornázta fel, igaz azóta az 216 ezerre csökkent. Fluor rajongótábora elsősorban fiatal, főként lányokból áll, akik a Facebookon igen aktívak, ő maga pedig láthatóan szívesen osztja meg élete különböző történéseit a rajongóival amitől hitelessé és aktívvá válik oldala.

 

A bulvármédiában sokat szereplő való világos sztárok közül VV Béci hivatalos oldala tudott a listába kerülni negyedikként. Igazságtalan lenne azonban, nem megemlékezni VV Alekosz hivatalos oldaláról, amely 82 ezres táborig küzdötte fel magát, de novemberben áldozatául esett a valóságshow szereplő TV2-höz igazolásának.

 

A fészbukos toplista következő szereplői még az RTL Klubos tehetségkutató 2010-es évadjának sztárjai, ami meglepő annak fényében, hogy 2011-ben volt egy újabb széria. Az új X-Faktoros sztárok közül Baricz Gergő, Muri Enikő és Kováts Vera voltak azok, akik egyáltalán a közelébe kerültek a Fészbuker.hu által az új rajongók száma alapján összeállított 10-es listának.

 

Holnap megtudhatják azt is, hogy kit választott a Blikk.hu olvasóközönsége 2011 címlapsztárjának. A szavazást a Marketing&Media megbízásából végezte a Blikk.hu.


Szerdán pedig végre kiderül az is, hogy Marketing&Media összeállítása alapján ki volt a TOP50 celeb a hazai bulvármédiában 2011-ben.

 

 

 

TOP10 Celeb a Facebookon 2011*

 

Oldal neve Új rajongók száma 2011-ben

 

1. Rubint Réka oldala 171 ezer

2. Fluor Tomi 158 ezer

3. Kiss Ádám 110 ezer

4. VV Béci hivatalos oldala 78 ezer

5. Janicsák Veca FanClub 73 ezer

6. Vastag Csaba hivatalos oldala 69 ezer

7. Bödőcs Tibor 67 ezer

8. Király L. Norbert 62 ezer

9. Wolf Kati 57 ezer

10. Nikolas Fan Club 55 ezer

 

* új rajongók száma szerint

Forrás: Fészbuker.hu

  • Megosztom