Kihat a turizmusra a magyar krízis

A nemzetközi vonatközlekedés leállítása nem kedvez a Magyarországra áramló turizmusnak, hiszen vonatpótló buszokkal vagy átszállással tudnak csak turisták érkezni és elutazni.ráadásul sok külföldi aggódik a sokkoló fényképeket látva, hogy biztonságos-e hazánkba látogatni.

Erdei Bálint, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége elnöke azt mondta, mindent megtesznek azért, hogy hitelesen tájékoztassák az utazási irodák partnereit.

A szakmai szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy Budapest és Magyarország biztonságos, a főváros esetében egyetlen kritikus pont a Keleti pályaudvar. A vonatközlekedésben vannak fennakadások, az utazási irodák partnereiken keresztül vonatpótló buszokkal igyekeznek segíteni a vendégeknek – tette hozzá az elnök az MTI beszámolója alapján.

Erdei Bálint fontosnak nevezte, hogy a nyugati sajtóban megjelenő sokkoló képek mellett békés, reális képet adó felvételek is megjelenjenek Budapestről, hiszen a turisták nincsenek veszélyben.
Nincs tudomásuk arról, hogy külföldi turistát atrocitás ért volna, bár érkeznek hozzájuk aggódó kérdések a külföldi partnerirodáktól a budapesti helyzettel kapcsolatban, megnyugtató választ tudnak adni, és várják szeretettel a vendégeket – mondta Erdei Bálint.

A nemzetközi vasúti járatok közlekedését csütörtök óta nem biztosítja a Magyar Államvasutak. Azok, akik el akarják hagyni Magyarországot, vagy ide szeretnétek beutazni, csak átszállással, belföldi járatok igénybe vételével tudják ezt megtenni. A bizonytalanságot fokozza, hogy arról sincs információ, hogy a MÁV mikortól tesz ismét eleget személyszállítási szolgáltatási kötelezettségének.

  • Megosztom