Kihagyták a ziccert a kereskedők

Bár hetek óta a labdarúgó világbajnokság az egyik leggyakoribb téma a sajtóban, a beszélgetésekben és a közösségi médiában, az eseményt övező figyelmet és a benne rejlő marketing lehetőséget csak viszonylag kevés hazai kereskedő használta ki egy friss kutatás szerint. A Kereskedelmi Marketing Trendek Kft. kutatása szerint mindössze minden 10. cég építi az éppen aktuális kampányát a focira.

A cég kutatásában 131 vállalat képviselőjét, jellemzően vezetőjét, marketingesét faggatták. Az idei focis világbajnokságra mindössze a cégek 12 százaléka készült valamilyen akcióval, vagy legalább social media posztokkal. Érdekes, hogy akik azt válaszolták, hogy nem foglalkoznak a vébével, még közülük is majdnem minden harmadik gondolja úgy, hogy növelhető a cég bevétele egy-egy ilyen tematikus kampánnyal, vagy akcióval. Hogy akkor mégis miért nem húztak fel legalább a közösségi médiában egy egyszerűbb kampányt erre? Jagodics Rita, a Kereskedelmi Marketing Trendek Kft ügyvezetője szerint “a válaszokból is kiderült, hogy egyszerűen azért, mert nem volt rá idejük, nem jutott eszükbe, vagyis nem kapcsoltak időben.”

Azok többsége viszont, akiket megihletett a vébé, valójában inkább csak figyelemfelkeltésre használta a focit. Tippelős játékokat indítottak Facebook-on, vagy egyéb más futballra utaló posztokkal készültek, esetleg ajándékcsomagot állítottak össze. A kutatásból az is kiderült, hogy azért érdemes volt ilyen kampányokat futtatni: aki ugyanis belevágott, azok több mint 40 százaléka bevételnövekedést tapasztalt.

És nem feltétlenül csak a sörmárkák taroltak! Autóablak-légterelő gyártótól, fordítóirodán keresztül, numizmatikusig a legkülönfélébb területeken éltek ezzel a lehetőséggel. Az utóbbi például focivébés érméket gyártott. “Az ügyes kereskedők legalább egy kampánnyal (akár csak a közösségi médiában) azért rá tudtak erre ülni, hiszen az emberek mégiscsak jobban rákapnak most erre a témára” – magyarázza Jagodics Rita. Ha a jellemző focivébés hashtag-eket nézzük, akkor is láthatjuk, hogy a legváltozatosabb területeken nyúltak a témához: telefontartozékokat, gyerekjátékokat, lámpákat próbáltak eladni a focival.

Azok többsége, akik“nem ültek fel a vébére”, egyszerűen azért tettek így, mert úgy vélték, hogy a termékükhöz semmilyen formán nem kapcsolódik ez a torna. “Előfordultak a válaszadók között olyanok is, akik nem gondoltak rá eddig, de megköszönték az ötletet és a jövőben igyekeznek odafigyelni az ilyen világeseményekkel kapcsolatos lehetőségekre és kommunikációra is”

Érdekesség, hogy a válaszadó cégképviselők 88 százaléka mondta azt, hogy a cége nem készít focit meglovagoló kampányt, több mint 90 százalékuk szerint nincs befolyással a vébé a céges marketingre, mégis majdnem 60 százalékuk mondta azt, hogy ő maga azért követi a világbajnokságot.

Ugyanez a szám igaz általában véve a lakosságra is. A kutatás szerint 10-ből 6 honfitársunk odatapad a képernyőre, ha megy a foci. 55 százalék otthon szurkol. Bár azt gondolhatnánk, hogy ilyenkor rogyásig vannak a kocsmák a focit követő baráti társaságok miatt, de a válaszadóknak mindössze csak 2 százaléka nézi kocsmában a meccseket és csupán 5 százalék a barátaival.

A kutatás alapján úgy tűnik, hogy fegyelmezett focirajongó a magyar: a válaszadók 83 százaléka nem vásárol többet a vébé miatt. Minden tizedik magyar viszont több sört vesz, amíg megy a világbajnokság, 5 százalék pedig rágcsálnivalóból halmoz fel többet otthonra a gólvadászat idejére.

“Elmondható még, hogy a focivébé idején is működik a csordaszellem. Azaz mi magunk is könnyen érezhetjük úgy, hogy sikk nézni a focit, hiszen olyan sokan követik, nekünk is tudnunk kell róla, nekünk is be kell tudnunk kapcsolódni a társadalmi eseményekbe. Ezért figyelünk fel vásárlásnál is könnyebben a vébére” – magyarázza Jagodics Rita. Akár csak az ünnepek alatt, így most is egyszerűbb és hatékonyabb a vásárlók figyelmét irányítani. Mondhatni a nyár karácsonya a focivébé a kereskedők számára…

  • Megosztom