Kiderült, mik a kedvenc alkalmazásaink

Nemzetközi szinten az internetezők 39 százaléka használja rendszeresen az időjárással és hírekkel kapcsolatos applikációkat az Ipsos adatai szerint. Magyarországon a netezők 53 százaléka figyeli az időjárást valamilyen alkalmazás segítségével.

 

Nyolc kategória közül világviszonylatban 39%-nyian használnak időjárás-előrejelző és/vagy hírekről, aktualitásokról szóló applikációkat. A magyar netezők még ennél is aktívabbak: 53%-uk figyeli az időjárást és 45%-uk a híreket.

 

A zeneletöltő (35%) és a pénzügyi megbízásokat közvetítő / teljesítő oldalak (32%) nemzetközi szinten hasonló népszerűségnek örvendnek. A magyar netezők szokásai is közel ezt tükrözik. Kevesebben használják a moziműsorokat feltérképező (23%) és a recepteket kínáló, főzéssel kapcsolatos (21%) applikációkat.

 

A számok tükrében a magyarok aktívabbnak mutatkoznak: 31%-uk használja a moziműsor-, 27%-uk pedig a gasztronómiai alkalmazásokat. A nemzetközi palettán sereghajtóként szerepelnek az orvosi-egészségügyi-életmóddal kapcsolatos (17%) és az utazással foglalkozó (16%) applikációk.

  • Megosztom