Kiderült, mi érdekelte a magyarokat 2017-ben

A legjobb ajánlatok, a nagy sportesemények és zenés showműsorok – többek között ezek szerepelnek a Google idei, keresési trendeket bemutató elemzésének Magyarországra vonatkozó részében. Az abszolút nyertes a Black Friday lett, de az Eurovíziós Dalfesztivál és az X-Faktor is bekerült az élmezőnybe.

A Google minden év végén nyilvánosságra hozza, melyek voltak a keresőjébe világszerte leggyakrabban beírt szavak, melyeket az idei évben is tematikus listán tett közzé a magyarokat legjobban foglalkoztató sport és kulturális eseményekről, továbbá a legnagyobb keresési számot elérő receptekről, mozifilmekről és tévéműsorokról. A keresőmotor kifejlesztője saját módszertan alapján szűri ki a felkapott kereséseket, összehasonlítva a tavalyi évvel így megjelenítve azt, ami a kor emberét kiemelten és huzamosabb ideig érdekelte. A keresési toplisták elkészítéséhez anonim, statisztikailag összesített keresési információkat használ.

A magyarországi abszolút lista élén a Black Friday szerepel, mely még a FINA világbajnokságnál és az Eurovíziós Dalfesztiválnál is jobban érdekelte a hazai internetezőket. A listán szerepel még az óraátállítás, és a Fidget spinner is illetve az iPhone8. Tévéműsorok körében az X-Faktor jár az élen, receptek között pedig csirkemell és a frankfurti leves elkészítési módjára kerestek rá a legtöbben. Mozifilmek között pedig az Az című film, a Pappa Pia és a Kincsem vezetik a sort.

Az abszolút toplista: 2017-ben felkapott keresések Magyarországon

1 Black Friday

2 Eurovision

3 FINA

4 Szmogriadó

5 Fidget spinner

6 X-Faktor

7 Óraátállítás

8 iPhone 8

9 Stats Royale

10 Chester Bennington

Magyarország és a többi 70 ország idei listái, valamint a korábbi évek eredményei itt találhatóak.

  • Megosztom