Ennyit keresnek a közmédia vezetői

Havonta kétmillió forintos fizetést kap az MTVA vezérigazgatója az RTL Híradónak másfél év után, bírósági döntést követően kiadott adatok szerint. A második legjobban fizetett alkalmazott a tartalomszolgáltatásért felelős igazgató, 1,85 milliós bruttó fizetéssel.

Az RTL Híradó másfél évvel ezelőtt kérte ki az MTVA-tól a vezetők fizetésére vonatkozó adatokat, azonban az évente mintegy 80 milliárd forintból gazdálkodó közmédia az információkat nem adta ki, ezért bíróságra került az ügy. A bíróság az RTL-nak adott igazat, és a tegnap esti Híradóban be is mutatták az adatokat.

A legutóbbi három vezérigazgató – Böröcz István 2011-2013, Szabó László Zsolt 2013-2015, Vaszily Miklós 2015-től – egyaránt havi kétmilliós fizetést kaptak. De kiderült az is, hogy Böröcz távozáskor 17,5 millió forintot, míg Szabó László Zsolt 12 millió forintot kapott.

A második legjobban fizetett alkalmazott Papp Dániel tartalomszolgáltatásért felelős igazgató, akiről bírósági döntés mondja ki, hogy lehet hírhamisítónak nevezni. Az ő munkáját havi bruttó 1,85 millió forinttal honorálják.

Az RTL riportjában azt is megjegyezték, hogy idén 80 milliárd forint lesz az MTVA költségvetése, ez majdnem egymilliárddal több a tavalyinál. A plusz pénz fele, majdnem félmilliárd forint béremelésre megy majd el.

Az MTVA vezetők fizetési adatait itt lehet böngészgetni.

  • Megosztom