Kiderült, kik írják most az Indexet

A következő napokban/hetekben még a távozó szerkesztőség készíti az Index.hu tartalmát – derül ki abból a Szolgálati közleményből, amit ma délután tettek közzé a hírportálon. A tájékoztatás szerint ebben az időszakban a legfontosabb aktuális hírek továbbra is megjelennek a felületen, illetve felidézik az elmúlt több mint két évtized legfontosabb anyagait is.

„A munkaviszonyunk megszüntetése egy jogszabályok által szabályozott folyamat. Bár a felmondásukat benyújtó munkatársaink többsége kérte, hogy a munkáltató mentesítse őket a munkavégzés alól, a szerkesztőségi dolgozók jelentős részénél várhatóan nem járulnak hozzá ehhez. Ezt azt jelenti, hogy a szerkesztőség egy részének a felmondási idő alatt még dolgoznia kell, így a lapunkban a legfontosabb aktuális hírek továbbra is megjelennek” – írták a szerkesztőség tagjai az Indexen közzétett Szolgálati közleményben.

Kiderült az is, hogy a következő hetekben, míg a jelenlegi munkatársainkkal készítjük az újságot, vezető anyagaikban felidézik, melyek voltak az elmúlt több mint két évtized legjelentősebb, legnagyobb súlyú vagy nekik legfontosabb anyagai.

Ahogyan arról ma délelőtt beszámoltunk, Bodolai László, az Index.hu Zrt. tulajdonosa, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumának elnöke, illetve az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke azzal számol, hogy tovább működik majd a lap. Az RTL Híradónak nyilatkozva azt közölte, hogy folyamatosan jelentkeznek nála újságírók, akik az Indexnél dolgoznának.

A szerkesztőség múlt pénteken felmondott tagjaival ma veszik át a felmondásuk részleteit, a hvg.hu információi szerint munkajogi ügyvéd segítségével vezényli le a folyamatot Bodolai László. A hvg.hu értesülései alapján 20-22 fő lehet, akiket azonnali hatállyal felmentenek a munkavégzés alól, az azonban nem világos, hogy milyen szempontok alapján választották ki őket.

  • Megosztom