Ki nyeri az Eb-t? – Mátsik Emese tippel

Tegnap eldőlt, hogy Magyarország ott lesz az Eb-n a legjobb 16 csapat között, ma pedig az is kiderül majd, hogy kivel csap össze a 8 közé jutásért. A Portugália elleni utolsó csoportmeccs este hatkor kezdődik, így érthető, hogy a magyar szurkolók egyre izgatottabbak. A Marketing&Media magazin és az mmonline.hu Eb-s tippsorozatában ezúttal Mátsik Emese, az RTL Magyarország B2B marketing és client service menedzsere válaszolt kérdéseinkre. Szerinte a franciák nyerik a tornát és a legkedvesebb meglepetést a magyar válogatott okozza.

 

– Melyik válogatott lesz az Eb-győztes?

 

– Franciaország. Az elmúlt 20 évben nekik drukkoltam a nagy világversenyeken. Most hazai pályán ismét bizonyíthatnak. Remélem, nem törik meg azt a hagyományt, hogy amikor ők rendezik az Európa-/Világbajnokságot, akkor nyernek is.

 

– Melyik lesz az Eb meglepetéscsapata?

 

– Ez már nem kérdés. Természetesen a legkedvesebb meglepetés a magyar válogatott szereplése.

 

– A magyar válogatottból ki a kedvence?

 

– Nagyon egyben vannak most a fiúk, és az a legjobb, hogy igazi csapatként játszanak. Ha mindenképpen választanom kell, akkor Szalai Ádámot választom. De az Izland elleni meccsen Dzsudzsák Balázs is nagyon odatette magát. Igazi CséKá-ként vezette a csapatot, amit nagyon jó volt látni.

 

– A meccs napján futballmezben megy dolgozni?

 

– Azért a szép ruháimat nem adom! De egy Magyarország szurkolói karkötő feldobhatja a napi szettet. A meccs alatt pedig bármi megtörténhet.

 

– Ha a magyarok meccset nyernek, megünnepli a munkatársaival?

 

– Az egész biztos, hogy másnap sokkal jobb hangulatban dolgozunk!

 

– A munkahelyén általában kötnek fogadásokat a meccsekre?

 

– Van ilyen fogadás, de ebben több cégtől is benne vagyunk, és igazából a kreatív ügynökségünk kezdeményezte. Egyelőre remekül erősítem a sereghajtó mezőnyt.

 

– Kiragasztotta már az Eb-programot az irodája falára?

 

– Már az EB kezdete előtt. Sőt, a hivatalos applikációt is letöltöttem. Most különösen jó olvasgatni a cikekket, híreket.

 

– A magyarok mellett melyik csapat a kedvenc?

 

– Ahogyan mondtam, Franciaország. Még valamikor időszámításunk előtt egy Juventus meccset néztem. A mostani francia szövetségi kapitány, Didier Deschamps előreívelt egy keresztlabdát az akkor még kevésbé kopasz Zinedine Zidane-nak. Ott letettem a voksomat. Egy ’98-as júvés Zidane kép azóta is minden irodába jön velem. Abban az évben a Világbajnokságon elköteleztem magam a franciák mellett, és azóta is nekik drukkolok a világversenyeken. Zidane pedig örök kedvenc maradt.

 

– Ki a legszebb focista?

 

– Most az egész magyar válogatott. (persze Sergio Ramos, és a már lelátókon ülő Zizou is versenyben vannak…)

 

– Kimegy valamelyik meccsre?

 

– Sajnos, nem tudok. De amit csak lehet, megnézek.

 

– Szenvedélyes szurkolónak tartja magát?

 

– Nagyon. Abszolút magával tud ragadni egy-egy mérkőzés. Ha a csapatom gólt szerez, biztos felugrok, és kiabálok örömömben.

 

– Hány sör fogy el egy meccs alatt?

 

– 1 vagy 2 pohár jól esik. Főleg, ha nagyon izgalmas a játék.

 

– Meccs közben tökmag vagy szotyi?

 

– Szotyi. Meg a hagyományos sós perec.

 

– Hányat tud dekázni?

 

– Mondanom sem kell, hogy überbéna vagyok. Ha 1-2 sikerül, akkor már nagyon örülök. De a magam részéről továbbra is maradnék a balettgyakorlónál a szöges cipő helyett.

  • Megosztom