A rovat megjelenését a szerencsejáték Zrt támogatta.

Ki nyeri az Eb-t? – Dirk Gerkens tippel

Több mint négy évtizede várt a magyar futball társadalom a mai napra, hiszen este hatkor megkezdi a magyar válogatott is szereplését az Eb-n az osztrákok ellen. A Marketing&Media magazin és az mmonline.hu Eb-s sorozatában ezúttal Dirk Gerkens, a TV2 vezérigazgatója tippelt. Szerinte a németek és a spanyolok lehetnek a befutók, a magyar csapatnak pedig jó esélye van arra, hogy továbbjusson a csoportkörből.

 

– Túléli a magyar csapat a csoportkört és bejut a következő fordulóba?

 

– Muszáj nekik. A csoport kemény, de nincs ott egy sem a top csapatok közül, mint Németország, Spanyolország és Olaszország. Mivel a legjobb harmadikok is továbbjuthatnak, úgy vélem, Magyarországnak komoly esélye van. Izland legyőzése lehet a kulcs.

 

– Ki lövi az első magyar gólt?

 

– Valószínűleg Dzsudzsák!

 

– Kik játsszák majd a döntőt, és melyik csapat nyeri a 2016-os Eb-t?

 

– Spanyolország és Németország! A döntőbe a következő négy csapat kerülhet be: Spanyolország, Németország, Olaszország, Franciaország. Horvátország pedig egy érdekes meglepetés lehet.

 

– Kiknek szurkol és miért?

 

– Spanyolországnak és Németországnak, a származásom miatt.

 

– Ki a kedvenc játékosa?

 

– Christiano Ronaldo, mert a világ legjobb játékosa, és az én csapatomban, a Real Madridban játszik. Kedvelem Ibrahimovicsot és Sergio Ramos-t is a mentalitásuk és a győzni akarásuk miatt.

 

– Ki lövi majd a legtöbb gólt?

 

– Nyilvánvalóan egy olyan játékos, aki egy messzire jutó csapat tagja. Nem könnyű kérdés. Vannak top játékosok, mint Bale és Ibra, de nem gondolom, hogy az ő csapataik túl sokáig jutnának a tornán. Úgy vélem, Ronaldo-nak komoly esélyei vannak.

 

– Melyik csapat okozhat meglepetést?

 

– Ki lesz a fekete ló? Horvátország …. Belgium is okozhat meglepetést, de nekik sok sérült játékosuk van.

 

– Hol nézi a mérkőzéseket? Barátokkal szurkol?

 

– Attól függ. Napközben az irodában. Egyébként meg néhány barátommal valamilyen nyilvános helyen.

 

– Személyesen is ott lesz valamelyik mérkőzésen?

 

– Igen, a spanyol-horvátra indulok, illetve a magyar-portugálra is megyek. Az elődöntőkre és döntőre is talán, de az attól függ, hogy kik játsszák azokat a mérkőzéseket.

  • Megosztom