Kezdődik a háromhetes őrület

Szombaton kezdődik, és július 22-ig tart a világ legnagyobb kerékpáros körversenye, a Tour de France. A versenyt több mint száz csatorna tűzi műsorára, így a televízión keresztül 190 országba jut el a Tour.

 

Világszinten összesen több mint 4300 órányi televíziós közvetítésben számolnak be a viadalról a csatornák. Az idén először Albániában, Kanadában és Mongóliában is élőben láthatják a szakaszokat a sportrajongók.

Az ASO legnagyobb sikere, hogy sikerült tető alá hozniuk hosszú távú szerződéseket. Így például az Egyesült Államokból az NBC 2023-ig biztosan a Tour médiapartnere marad. Az ESPN South America és a TV5 Monde pedig 2017-ig kötelezte el magát, de például a kanadai CTV-vel aláírt szerződés is 2015-ig szól.

Természetesen beindult a marketinggépezet. A verseny Facebook-oldalát már több mint 700 ezer látogató „like-olta”. Emellett mind az Apple Store-ban, mind a Google Play szolgáltatásai között letölthető hivatalos Tour de France-alkalmazás. PC-n pedig elérhető a hivatalos Tour-licenccel rendelkező Pro Cycling Manager 2012 játék és Playstation, illetve XBox konzolokra pedig megvásárolható a Tour de France 2012 játék – írta a velo.hu.

 

  • Megosztom