Ketten versenyeznek az országos rádiós frekvenciáért

Az Advenio Zrt. és a Hold Reklám Kft. pályázott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által kiírt, országos vételkörzetű, analóg földfelszíni rádiós szolgáltatásra a Világgazdaság beszámolója szerint.

A 2012-ben alapított, hárommillió forintos jegyzett tőkéjű Hold Rádió Kft. tulajdonosa a szintén hárommillió forint jegyzett tőkéjű Lucky Ventures Befektetési Kft., amely pedig Bakai Mátyás tulajdonában van – írja az üzleti napilap.

Bakai Mátyás néhány hete távozott a Radio Plus Kft. ügyvezetői posztjáról, vagyis az Andy Vajna tulajdonában lévő Rádió 1-től. A váltást azzal indokolta a Rádió 1, hogy „a rádiós szakember elvégezte azt a munkát, amelyet a rádió elindításakor vállalt”. Most úgy fest, új rádió indításába fogna – ahogy korábban a Rádió 1 esetében tette.

A másik pályázó pedig az az Advenio Zrt., amely egykor Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozott, és amely egy időben a földi sugárzású Class FM-et is működtette. Tavaly májusban a céget eladták a Sláger Rádió Műsorszolgáltató Zrt.-nek, amely pedig az amerikai John Michael McNutt tulajdonában van. Miután az Advenio, vagyis a Class FM elvesztette frekvenciáját, internetes rádióadó-sugárzásra váltott, és a felmérések szerint bizonyos szegmensekben kedvező hallgatottsági eredményeket ért el.

Az üzleti napilap összeállítása szerint jelenleg a benyújtott pályázati ajánlatok vizsgálata zajlik, és várhatóan a jövő év közepén szólal meg újra egy országos kereskedelmi rádió.

  • Megosztom