Ismét Keresik az Aranykönyvet

Az idén már harmadik alkalommal szervezi meg a Libri az Aranykönyv szavazást, amelynek keretében a 2011-ben megjelent könyvekről derül majd ki, hogy melyik volt az olvasók kedvence. Március és május között összesen öt kategóriában válogathatnak majd az alkotások között a szavazók.

Az Aranykönyv szavazás ötlete a Libri fejében született meg két évvel ezelőtt, amikor is elsőként az előző évtized sikerkönyveire lehetett szavazni, most pedig már hagyományosan a tavalyi év sikeres szerzőit szeretnék díjazni. Az induló, ajánló körben szereplő művekre kategóriánként szavazhatnak az olvasók, s ezeket akár ki is bővíthetjük személyes javaslatokkal. A versenyben pedig a szavazók által ajánlott legsikeresebb könyvek mennek tovább a legnépszerűbb könyv címéért.

 

„Talán most már mondhatom, hogy hagyományt teremtettünk, és ez jó dolog. Nagy örömünkre szolgált, hogy a tavalyi évben ugyanolyan lelkesen szavaztak olvasóink kedvenceikre, mint az előző évben, amikor is egy egész évtized kedvenceire lehetett voksolni. Nagy izgalommal várjuk, hogy kik lesznek az idei kedvencek, vannak nekünk is titkos favoritjaink, de kíváncsiak vagyunk az olvasók véleményére. Eddig minden évben volt papírforma győzelem is, meg meglepetés eredmény is, idén sem számítunk másra. Izgatottan várjuk május 17-ét, a díjátadó napját, hiszen ez egyben a könyv ünnepe is, szerzők, kiadók, olvasók újra együtt örülnek majd velünk” – mondta Walitschek Csilla, az Aranykönyv szavazást szervező Libri Kft. ügyvezetője.

 

Szépirodalom, szórakoztató irodalom, gasztronómia, ismeretterjesztés, gyermek- és ifjúsági irodalom kategóriában versengenek hazai és külföldi kiadványok egyaránt. Április 2-ig lehet szavazni, könyvet ajánlani, utána pedig a legjobb 50-be bekerült könyvek közül lehet választani, egészen április 23-ig. Az utolsó szavazó fordulóban pedig már a TOP 10-be bekerült listára voksolhatunk, tehát már csak néhány nap marad, hogy kialakuljon a végső győztesek listája.

 

A díjátadó gálaestre pedig május 17-én kerül sor az Uránia Filmszínházban. Az Aranykönyv szavazásra idén is ismert arcok buzdítanak majd minden érdeklődőt: a díjátadó gála házigazdája, Hajós András mellett Ördög Nóra, Gubás Gabi, Vekerdy Tamás és Erőss Zsolt is azok közé tartoznak, akik hisznek abban, hogy közösségi oldalak ide, valóságshow-k oda, azért mindenki olvas. És legyen is így, hiszen a könyv él és virágzik, olvasni öröm, a hagyomány folytatódik.

  • Megosztom