Keresik a legjobb bankokat

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Magyarországon működő, lakossági szolgáltatást nyújtó kereskedelmi bankok legrangosabb seregszemléje – a Mastercard – év bankja versenyt. A megmérettetés célja ezúttal is az, hogy a bankszakma és az ügyfelek figyelmét egyaránt felhívja a hazai pénzintézetek kiemelkedő eredményeire, újításaira és fogyasztóbarát szolgáltatásaira. Ezek mellett az idei évben egy új kategóriában is versenyezhetnek azon bankok, melyek a prémium ügyfélszegmens minél magasabb szintű és minőségű kiszolgálásáért dolgoztak.

2019-ben a szervezők tíz kategóriában hirdettek versenyt, melyek a következők:

Az év bankja

Az év leginnovatívabb bankja

Az év bankára

Az év lakossági hitelterméke

Az év lakossági megtakarítási terméke

Az év lakossági számlacsomagja

Az év társadalmilag felelős bankja

Az év lakossági mobil- és online-banki eszköze

Az év fenntartható bankja

Az év prémium banki szolgáltatása

A kategóriák között az idei év újdonsága „Az év prémium banki szolgáltatása”.

„A program sikerességét mi sem mutatja jobban, minthogy idén tizennegyedik alkalommal rendezhetjük meg a Mastercard – év bankja versenyt. A 2019-es évben is indítottunk egy új kategóriát, a prémium banki szolgáltatások kategóriáját, ahol azon intézmények pályázatait várjuk, amelyek többlet szolgáltatásokat, elsőbbségi kiszolgálást, valamint exkluzív kedvezményeket/élményeket kínálnak kiemelt ügyfeleiknek szolgáltatási palettájukban. – mondta Eölyüs Endre a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

„Az év bankárát” a hagyományokhoz hűen idén is a bankárok szavazatai alapján választják ki, míg a többi kategória esetében neves szakemberekből álló zsűri jelöli ki a végső győztest. Az „Év bankja” kategóriában a zsűri nem csak a témában benyújtott pályázatot veszi figyelembe, de a további kategóriákban nyújtott teljesítményt is. Így a végső sorrend egy átfogó képet ad a bankszektor legjobbjairól.

A versenyen induló 14 pénzintézet a www.evbankja.hu honlapon pályázhatott 2019. október 7-ig. A független, szakmai zsűri tagjai is ezen a felületen értékelik majd az idén beérkezett 75 pályázatot. A versenyen kifejezetten bankkártya termékkel nem lehetett nevezni egyik kategóriában sem, ami garantálja a verseny pártatlan jellegét és az alapító-főtámogató Mastercard kártyatársaságtól való függetlenségét.

Az idei év legjobbjait ünnepélyes díjátadó keretében 2019. november 13-án hirdetik ki. A kategóriák győztesei egy éven át használhatják a „Mastercard – év bankja 2019” emblémát és megnevezést.

  • Megosztom