Képzőművészek készítik a megújult 168 Óra címlapját

Megváltozott és megújult a 168 Óra hetilap és hírportál. Az újság címlapját ezentúl magyar képzőművészek készítik, akik hétről hétre grafikáikkkal jelenítik meg gondolataikat az aktuális címlapsztoriról. Az első, új dizájnnal készült címlapon rakétaként feltűnő vakcina látható.

A hetilap szinte semmit nem hozott magával a régi külsőből: a borítón kívül a tördelés, sőt a papír és a méret is megváltozott. A címlapot ezentúl magyar képzőművészek készítik, akik a címlapsztorihoz kapcsolódó, önállóan is működő alkotásokat készítenek. A látványos grafikák nem csak egy helyen jelennek meg: animációk is készülnek belőlük.

„Riportok, interjúk, gazdasági sztorik, elemzések, tárcák, novellák, versek. A megújult 168 Óra szerzői a legváltozatosabb műfajokban írhatják meg a cikkeiket és véleményüket, de egy dolgot minden esetben szem előtt kell tartaniuk: elsősorban élményt kínálunk, aktuális és érdekes olvasmányokat. Az új külső ellenére az alapállás nem változik: továbbra is kritikus, az emberi jogok és a szabadság, valamint a saját értékeink mellett kiálló lapot kívánunk írni” – mondta el a lap tartalmi változásaival kapcsolatban Makai József, a 168 Óra főszerkesztője.

A hetilappal párhuzamosan a 168ora.hu is megújult, és 168.hu néven működik tovább. A designváltáson túl a híroldalon is jelennek meg teljesen új tartalmi elemek. A jövőben a napi híreken kívül egy 12 órás élő műsorfolyam is fut majd a felületen, amelynek első eleme Fiala János Keljfeljancsi című műsora.

  • Megosztom