Képzési projektben a Huawei és a Vodafone

A Vodafone Magyarország és a Huawei Technologies Hungary szándéknyilatkozatot írt alá az Óbudai Egyetem Híradástechnikai Intézetével kedden, Budapesten a hallgatók gyakorlati képzésének támogatásáról és az intézet népszerűsítéséről.

Az aláírással a felek vállalták az egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán működő Híradástechnikai Intézet népszerűsítését. Az együttműködés célja az is, hogy a felek enyhítsenek a magyarországi mérnökhiányon az egyetem szakmai támogatásával, és a mérnök szakma ismertté tételével – írja beszámolójában az MTI.

Az eseményen kiosztották a hallgatóknak a két vállalat és az egyetem által közösen kiírt “SmartCity

Réger Mihály, az Óbudai Egyetem rektora kiemelte: az egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara hagyományosan szoros kapcsolatokat ápol az ipari partnerekkel, az oktatásban és a kutatás-fejlesztésben egyaránt, annak érdekében, hogy a jövő igényeinek megfelelő szakembereket képezzenek.

Amrita Gangotra, a Vodafone Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: minden eszközükkel segítik a digitális tudás fejlesztését, hogy a lehető legmagasabb színvonalú szakemberképzés jöjjön létre Magyarországon. Ezért hozták létre tavaly a 4G labort, amelyet közösen továbbfejlesztenek a 4G-ről az 5G felé.

Cseng Vej-feng, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója közölte, hogy a vállalat a nemzeti tehetségfejlesztést 2014 óta szervezett programokkal támogatja, ebben évente tíz mérnökhallgatónak biztosítanak lehetőséget kéthetes kínai utazásra a legújabb IKT-technológiák tanulmányozására. A vezérigazgató bejelentette ennek az úgynevezett Seeds for the future programnak az idei indulását, és a jelenlévő mérnökhallgatókat a pályázásra buzdította.

  • Megosztom