Kényeztetik a síelés szerelmeseit

Ma első alkalommal rendezik meg a Sípályák Éjszakáját, melynek keretében az ország különböző pontjain késő estig lesznek nyitva a sípályák. Az akcióba beszáll az eplényi pálya is, ahol a hétvégére várhatóan másfél kilométerrel bővül majd a síelhető pályák hossza.

Eplényben hajnali kettőig, Kékestetőn este 8-ig, a mátraszentistváni síparkban és a Normafán este 9-ig, Sátoraljaújhelyen este 11-ig, Visegrádnál a Nagyvillámon pedig éjfélig várják a síelni vágyókat – írja az MTI a szervezők közlése alapján. Több helyszínen további akciókra is számíthatnak az érdeklődők, így például kedvezményes síoktatást, csökkentett jegyárakat, illetve különböző versenyeket ígérnek a szervezők.

A mai akcióban is résztvevő Eplényben a hétvégére másfél kilométerrel, közel 4 kilométerre bővül a síelhető pályák hossza. A sípályán már két sílifttel óránként négyezer embert tudnak feljuttatni a hegyre.

Az elmúlt napokban mintegy 15 centiméter természetes hó hullott Eplényben, a hegytetőn 85, a völgyben 80 centi a pályák hóvastagsága. A kedvező időjárásnak és a folyamatos hóágyúzásnak köszönhetően a hét végén a jelenleg 2,2 kilométeren síelhető pályák mellett várhatóan továbbiakat nyitnak meg, amivel mintegy másfél kilométerrel nő a síelhető pályák hossza – írja az MTI.

  • Megosztom