Kemény akciókkal indítja az évet a Film Mánia

Januárban minden vasárnap Sylvester Stallone a főszereplő a Film Mánián. A hónap első hétvégéjén, január 5-én a Cliffhanger – Függő játszma című akciófilmet vetítették, 12-én, 19-én és 26-án a kultikus Rambo filmeket tűzi műsorra a csatorna, egyaránt 22 órás kezdettel.

 

A Rambo – Első vér című kasszasikert 1982-ben mutatták be, és sokan a mai napig a legjobb klasszikus akciófilmnek tartják. Stallone alaposan felkészült a háborús hős szerepére, kutatásokat végzett, vietnámi veteránokkal beszélgetett a minél hitelesebb alakításért. A több mint 125 millió dollár bevételt produkált film folytatásai 1985-ben és 1988-ban kerültek moziba, 2008-ban pedig Sly még egyszer visszatért az ikonikus John Rambo szerepében. A négy film összesen több mint 770 millió dollár bevételt hozott. „Rambo egy titokzatos figura. Küzd a feladat ellen, amire született, mégis meg kell tennie, ez teszi őt igazán emberivé. Ez a történet az ősi harcról, a jó és a rossz összecsapásáról szól, ahol az erősebb győz.” – nyilatkozta Stallone egy interjúban.

 

A Rambo filmek előtt, a hónap első hétvégéjén, január 5-én egy másik Stallone kasszasiker, az 1993-as Cliffhanger – Függő játszma volt látható a Film Mánián, ugyanebben az időpontban, ahol Sly partnerei többek között Janine Turner és John Litgow.

 

Stallone, az 1980-as és 1990-es évek akciósztárja, kétszeres Oscar-díjra jelölt színész, filmrendező, forgatókönyvíró, producer a hetvenes évei felé közeledve is aktív: 2013-ban két filmbemutatója volt, január 11-én pedig a londoni Central Hall Westminsterben lép fel, ahol történeteket, anekdotákat mesél az emlékezetes filmforgatásokról.

  • Megosztom