Kemény döntést hozott a Facebook

Megtiltja a kriptovaluták reklámozását felületein a Facebook, a társaság a döntést azzal indokolja, hogy nem akarják, hogy felhasználóik megtévesztő, félrevezető hirdetésekkel találkozhassanak oldalaikon.

A döntést Rob Leathern, a Facebook termék-menedzsment igazgatója jelentette be egy blogbejegyezésben. A döntés értelmében a bitcoin és az összes hasonló elven működő kriptovaluta reklámozása tilos lesz a közösségi oldalon.

A lépés hátterében a Techcrunch összeállítása szerint az áll, hogy a kriptovaluták és különösen a bitcoin tavaly év végi óriási felfutásával párhuzamosan a csalók is megjelentek a piacon és természetesen a több mint 1,5 milliárd felhasználót elérő Facebookot is bevetették céljaik érdekében. A közösségi oldal ezért dönthetett a hirdetések teljes tiltása mellett, ami kiterjed még azokra a vállalkozásokra is, amelyek legálisan működnek és kezelnek kriptovalutákat.

Az új szabályozás egyébként része annak a programnak, amelynek keretében a Facebook növelni szeretné a felületein közzétett reklámok integritását és biztonságát, és igyekszik megnehezíteni a csalóknak, hogy rajtuk keresztül tegyenek szert nyereségre.

  • Megosztom