Kedvezményekkel csábítják a családokat

A Magyar Turisztikai Ügynökség által útjára indított, kifejezetten gyermekeknek szóló kampányban soha nem látott összefogás jött létre egy közös cél érdekében, hogy a lehető legtöbb általános iskolás megismerje és családjukkal beutazhassa Magyarországot, minél több élményt gyűjthessen a nyári iskolai szünetben. Ezt segítve júliustól a Kajla Útlevéllel az alsó tagozatos diákok ingyen, kísérőik pedig kedvezményesen utazhatnak a MÁV és a GYSEV vonalain, illetve a MAHART és a BAHART egyes járatain. Nyári élményeiket a gyerekek Kajla képeslapokon is megoszthatják szeretteikkel, amelyeket az akcióban a Magyar Posta ingyen visz el a címzetteknek.

A Hol vagy, Kajla? elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a gyermekek minél előbb megszeressék a belföldi utazást és közben ismereteket is szerezzenek az ország látnivalóiról. Kajlát, a kíváncsi magyar vizsla kölyköt keresve játékos módon ismerhetik meg az alsó tagozatos iskolás gyerekek Magyarország egyedülálló természeti csodáit és épített örökségét.

A Kajla Útlevél egy pecsétgyűjtő kiskönyv, amelybe a gyerekek bélyegzőket gyűjthetnek nyári utazásaik során több száz magyarországi látnivalónál. Az útleveleket a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány a Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal közreműködésével a tanév végén juttatta el az alsó tagozatos diákok számára minden Magyarországon működő általános iskolába. Azok a gyerekek, akik nem kaptak Kajla Útlevelet, szüleik ezt az iskola vezetősége felé jelezhetik, az elveszett, sérült útlevelekkel kapcsolatban pedig az utlevel@kajla.hu e-mail címre írhatnak.

A Magyar Turisztikai Ügynökség kezdeményezéséhez több partner is csatlakozott, a résztvevők kedvezményekkel, szakmai segítséggel és ingyenes ajánlatokkal segítik a gyermekeket és családjaikat a nyári felfedezésben, hogy minél több helyre eljuthassanak, akkor is, ha azt anyagilag nem engedhetnék meg maguknak.

Július hónapban a MÁV és a GYSEV ingyenes utazást biztosít a Kajla Útlevéllel rendelkező gyermekek számára, egy vagy két kísérőjük (például szülő, nagyszülő vagy testvér) pedig 33 százalékos kedvezménnyel utazhat velük, ezzel segítve azt, hogy a családok közösen indulhassanak el Kajla nyomában. Az ingyenes Kajla jegyet előre kell megváltani, a vonaton pedig be kell mutatni a Kajla Útlevelet és a diákigazolványt.

A program keretében július és augusztus hónapban a BAHART és a MAHART PassNave is utazási kedvezményt biztosít – a Kajla Útlevél és a diákigazolvány bemutatásával díjmentes hajójegy váltható a gyerekek részére a Balaton-parti települések között közlekedő, illetve a Budapest és Dunakanyar környéki egyes menetrendi hajójáratokra.

Júliustól augusztus végéig a Magyar Posta ingyen kézbesíti a Kajla képeslapokat, amelyeket a gyermekek a pecsételő pontokon kaphatnak meg Kajla Útlevelük bemutatásával. A megírt, postaládába bedobott, vagy bármelyik postán feladott képeslapokat a Posta díjmentesen viszi el a címzetteknek.

Nagy sikere van a SPAR Magyarország üzleteiben elérhető Kajla matricagyűjtő albumnak, és a Hol vagy, Kajla? készségfejlesztő mobilalkalmazásnak is, amelyek segítségével a gyermekek játékosan, szinte észrevétlenül is tanulnak, miközben megismerik Magyarország csodáit, nevezetességeit.

A Hol vagy, Kajla? kampány fő partnerei mellett több száz turisztikai szereplő csatlakozott kedvezményekkel és ajándékokkal programhoz, hogy ösztönözzék Magyarország felfedezését, színesítsék a gyermekek és családjuk élményszerzését. A programhoz csatlakozó partnerek és a kedvezmények sora a nyár végéig folyamatosan bővülni fog, így érdemes nyomon követni a Kajlával kapcsolatos híreket a www.kajla.hu oldalon, és igénybe venni a kampány keretében biztosított kedvezményeket – áll az MTÜ közleményében.

  • Megosztom