Karnyújtásnyira a digitális fejlődés

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormány nevében Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár és Papp István, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója. A megállapodás eredményeként a nyár elején bejelentett digitális oktatási alapcsomag után létrejöhet a Digitális otthon program és a nemzeti közoktatási portál is.

A Microsoft Magyarország két évtizede elkötelezett egy versenyképesebb, fenntarthatóan növekedő magyar gazdaság megteremtésében, amelynek nélkülözhetetlen eleme a digitális kultúra hazai terjesztése is. Ennek volt egyik nagyon fontos lépése az évi több mint 50 milliárd forint értékű digitális oktatási alapcsomag kidolgozása, amely diákok és oktatók ezrei számára teszi elérhetővé a legkorszerűbb tanulási és tanítási környezetet.

A Microsoft szinte valamennyi jelentős magyar technológiai céggel partneri kapcsolatot ápol, több mint háromezer partnere közel ötvenezer embert foglalkoztat Magyarországon – ez az IT-ágazat 48 százalékát jelenti.

A kormánnyal kötött stratégiai megállapodás révén a Microsoft újra jelentős mértékben hozzájárul Magyarország versenyképességének növeléséhez. Közreműködésével megszülethet az új, egységes felhasználói felületet kínáló nemzeti közoktatási portál, amely digitális formában minden magyar diák számára hozzáférhetővé teszi a tananyagokat, ezzel is javítva a leszakadó régiókban élők esélyegyenlőségét.

A Digitális otthon program révén pedig a magyar otthonokban és a kapcsolódó intézményekben – belátható időn belül – rendelkezésre állhatnak a digitális fejlődéshez szükséges eszközök és szolgáltatások.

  • Megosztom