Karantén speciál a Marketing&Mediától

Azoknak, akik home office-ban tolják és azoknak, akik egyre jobban szeretik a lapozgatható digitális magazinokat, valamint, akik Győrfi Pál miatt nem merik kitenni a lábukat otthonról – megérkezett a Marketing&Media magazin saját digitális változata.

Simon Krisztián, főszerkesztő: “Már az ókori görög filozófus, Hérakleitosz megmondta, hogy semmi sem állandó, csak a változás maga. Most is egy ilyen időszak van. A koronavírus viszont olyat tett, amire még nem nagyon volt példa: egy hónapon belül szinte teljesen leállította a világ gazdaságát. Erre nem számított senki még az év elején. Bár igaz, hogy elég nagy volt a vihar előtti csend Ázsiából. Majd amikor február végétől sorra maradtak el Európa legnagyobb rendezvényei, például a barcelonai Mobil Világkongresszus és a genfi autóshow, akkor már sejteni lehetett, hogy utánuk az özönvíz.

Azóta minden folyamatosan változik: olyan kényszerű reakciók és lépések jöttek a világjárvány kapcsán, amelyek egy életre bevésték a nevüket a fejünkbe: korlátozott kijárás, karantén vagy éppen a hómofisz. Nekünk is változtatni kellett: a Marketing&Media idei harmadik lapszámába eredetileg tervezett sportmarketing témakör egy pillanat alatt avult el, miután lefújták a labdarúgó Európa-bajnokságot és elhalasztották a tokiói nyári olimpiai játékok megrendezését is. Így hát mi is újraindítottuk a gépet, és egy olyan kiadványt készítettünk, amely arra koncentrál, milyen változásokat hozhat a koronavírus-világjárvány a reklám- és médiaiparban.

A reklámipar az elmúlt években jól hasított globálisan, és elég szépen teljesített idehaza is, de miután a gazdaság és a politika is behúzta a járványtól kényszerítve a kéziféket a karantén elrendelésével, ezzel egy nagyon komoly tockost adott a két ágazatnak. Így az idén már biztos a csökkenés, de sok cégnél ennél sajnos sokkal nehezebb időszak jön, és a túlélésért való küzdelemről szól majd 2020. A legnagyobb kérdés, hogy mi lesz ez után. Ha már elkaptuk ezt a vírust, hogyan lehet jól kijönni belőle? Hogyan és merre megy majd a világ? Mit és hogyan kommunikál a gazdaság, illetve miként lesz partner ebben a reklám- és médiaiparág? Az biztos, hogy mindenkinek változnia kell, hogy aztán változtatni tudjon.”

Különleges körülmények

A megváltozott körülményekre természetesen a Marketing&Media is reagált, és úgy döntöttünk, a különleges helyzetben digitálisan is elérhetővé tesszük az idei harmadik lapszámunkat. Fontos hangsúlyozni, hogy előfizetőink, mint eddig is, nyomtatott formában is megkapják majd a kiadványt, az eddigi címre, illetve azok, akik változtattak a postázási címen, az új címre kapják a lapot.

Az új helyzet a lap készítésében is speciális helyzetet hozott. Bár munkatársaink többnyire home office-ban dolgoznak, a lapzárta napján a végső korrektúrát, szerkesztést és tördelést végző kollégák az irodában rakják össze a végleges verziót. Ezúttal viszont mindenki otthonról vett részt a készítésben az utolsó pillanatig, így ez a lapszám ebből a szempontból is különleges számunkra.

A weboldalunkon található lapozható verzió mellett a legújabb Marketing&Media magazin elérhető a Digitalstandon is, és ahogyan eddig, úgy ezúttal is külön kiemelünk néhány izgalmasabb cikket az mmonline.hu-n, holnap például Győrfi Pál interjúval jelentkezünk majd.

  • Megosztom