Kamera Korrektúra: még egy hétig nevezhetnek

December 2-ig várják a pályázatokat a második alkalommal Kamera Korrektúrára. A televíziós műsorok versenyének célja a színvonalas televíziózás népszerűsítése és elismertetése mind szélesebb körben.

 

Az eseménysorozat szakmai támogatója a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. A kiírók számos kategóriában – portré; dokumentum; kulturális, ismeretterjesztő, tudományos műsorok; TV film, TV játék, sorozat; szórakoztató-zene; hír-hírháttér; sport – várják a pályamunkákat. A Kamera Korrektúra díjakat 2013. december 18-án ünnepélyes gálakeretek között adják át. Tavaly közel 150 nevezés érkezett, idén a nézőket is bevonják a jövőre 60 esztendő televíziózás ünnepébe.

 

A magyar televíziózás története 1954. január 20-án kezdődött az M1, Magyarország első televízióadója kísérleti adásainak a beindulásával. Az M1 mellett ma már több mint 120 magyar nyelvű csatorna szórakoztatja a tévénézőket. Hatalmas a verseny a nézők kegyeiért, akik nap, mint nap szavaznak a távirányítójukkal. Hogy a tájékoztatva szórakoztatás vagy a szórakoztatva tájékoztatás a hatékonyabb út a sikerhez, a karosszékekben dől el. Minden műsorkészítő érzi, mekkora felelősség a minőségi műhelymunka. Nem múlik el nyomtalanul, ami egyszer adásba került. Hogy ezt be is bizonyítsák a szervezők, a Kamera Korrektúra idei újdonságaként a legnagyobb közösségi oldalon tesznek fel kérdéseket a televíziózás történetéből. A helyesen válaszolók között belépőjegyeket sorsolnak a díjátadó gálára.

 

A versenykategóriákban olyan magyar nyelvű művek indulhatnak, amelyek 2012. június 30. és 2013. november 30. között kerültek televíziós műsorszolgáltatónál (online portálon is) első sugárzásra. A versenyben minden magyarországi, illetve külhoni magyar nyelvű alkotóműhely, vagy magyar, illetve külföldi állampolgárságú személy indulhat. A nevezési határidő – 2013. december 2. – lejártát követően a beérkezett alkotásokból szakmai zsűri választja ki a díjnyertes műveket. A grémium tagjai neves alkotók, újságírók és televíziós szakemberek. Kategóriánként három alkotást díjaznak, az arra érdemes mezőnyben különdíjakat is kiadnak, amelyeket elsősorban a színvonalas kis-, és helyi televíziók számára tartogatnak. Az ítészek 2013. december 10-ig döntenek a helyezésekről.

  • Megosztom