Júniusban visszatér a Nokia

Júniusban érkeznek az új Nokia telefonok Magyarország – jelentette be a márka licencjogait megszerző HMD Global régiós vezetője a társaság mai sajtótájékoztatóján. A cég három okostelefon és a legendás 3310-es forgalmazását kezdi meg nálunk, az év vége felé pedig újabb modelleket mutathatnak be.

 

Az idei barcelonai Mobile World Congress egyik legnagyobb meglepetését okozta a HMD Global, ami azt a célt tűzte ki, hogy feltámasztja a Nokia márkát. A társaság 3 okostelefont, és minden idők egyik legnépszerűbb készüléke, a Nokia 3310-es frissített változatát mutatta be, és ma az is kiderült, hogy mikor érkeznek ezek a készülékek a magyar piacra.

 

David Pavlinic, a HMD Global CEE régió Central Sub-Area vezetője elmondta, hogy a Telekomnál, a Telenornál és a Vodafone-nál is kaphatók lesznek majd az eszközök, illetve a Media Markt és egyéb elektronikai üzletláncok boltjaiban. A vállalat értékesítési vezetője közölte, hogy június első felében az alsó középkategóriás Nokia 3, illetve a Nokia 3310-es jelenik meg a boltokban, míg a június végén érkezik a középkategória felső szintjét képviselő Nokia 5 és Nokia 6. A finn HMD Global munkatársai szerint a fő szempont a készülékek kialakításánál az volt, hogy minél inkább növeljék a felhasználói élményt.

 

A Nokia 3310-es közel 19 ezer forintba kerül majd, a Nokia 3-asért majdnem 53 ezret kell fizetni, a Nokia 5 ára közel 70 ezer forint lesz, míg a Nokia 6 ajánlott fogyasztói ára 86 ezer forint. A Marketing&Media érdeklődésére az HMD Global régiós értékesítési vezetője elmondta, hogy még ebben az évben új modelleket mutatnak be, várhatóan ősszel. Bár a cég elvileg táblagépeket is forgalmazhatna Nokia márkanév alatt, azzal kapcsolatban egyelőre nem közöltek információkat, hogy mikor bővül a portfólió ezzel a termékcsoporttal.

 

Az HMD Global tavaly év végén végzett felmérése szerint Kelet-Európában nagyon magas, 90 százalékos a Nokia márkanév ismertsége, és a megkérdezett fogyasztók fele vásárolna is ilyen típusú készüléket. Az új Nokia telefonokat az a Foxconn gyártja, ami a világ legnagyobb szórakoztató-elektronikai gyártója, és az Apple iPhone-ok összeszerelője.


  • Megosztom