Jövőre nálunk lesz az MTV EMA díjátadó

Rendhagyó körülmények között, virtuálisan rendezték meg az idei MTV EMA díjátadót, amin Lady Gaga és a BTS is díjazott lett. Az eseményen bejelentették azt is, hogy 2021-ben Magyarországon rendezik a zenei európai ünnepét.

Az MTV EMA-n ismét a rajongók legkedvesebb ikonjai részesültek elismerésben, a díjátadón a BTS, Lady Gaga, DJ Khaled és Karol G hozta el a főbb szobrokat. A világszenzációnak számító koreai fiúcsapat, a BTS tarolt az MTV EMA-n, négy elismerést szereztek meg, köztük a Legjobb dal, a Legjobb csapat, a Legjobb rajongótábor és a Legjobb virtuális előadás díját. Lady Gagát szavazták meg a Legjobb előadónak, DJ Khaled a POPSTAR című videoklipjével került ki győztesként. A kolumbiai énekesnő, Karol G pedig két díjjal távozott, a Legjobb latin előadó és a Legjobb kollaboráció landolt nála Nicki Minaj-zsal közös dalának köszönhetően.

A show idei sztárfellépői közül Alicia Keys maszkban adta elő Love Looks Better című dalát Los Angelesben, Sam Smith vadonatúj slágerét, a Diamondst is hallhatták a nézők, miközben az énekes felhívta a figyelmet a queer gyermekekkel való egyenlő bánásmódra. DaBaby a rendőri brutalitás és a rasszizmus igazságtalansága kapcsán fogalmazott meg erőteljes üzenetet.

Szintén emlékezetes performanszt láthattak a nézők a kolumbiai szívtiprótól, Malumától, Tate McRae tánc- és énektudását egyaránt megvillantotta drámai előadásában, Zara Larsson és óriási tánccsapata pedig bombasztikus showt csinált a Wow című slágerrel. A csodálatosan megvilágított Széchenyi-fürdőben zenélt David Guetta, a Legjobb elektronikus előadó díjában részesült francia DJ a Let’s Love című számával járult hozzá a kiváló hangulathoz.

Az estet a Legjobb pop előadó kategória nyertese, a Little Mix lánycsapat celebrálta, de az MTV EMA magyarországi bejelentkezésénél már Palvin Barbara szupermodell vette át a műsorvezetői szerepet. A Legjobb magyar előadó díját elnyerő énekes, Dzsúdló győzelmét egy Facebook Live esemény során jelentették be a show előtt.

Már a pre-show-ban lerántottak a leplet arról, hogy 2021-ben Magyarország rendezi meg a MTV EMA-t, így a legnagyobb sztárok megjelenésére és többük fellépésére is lehet számítani jövő ősszel.

Az MTV EMA 2020 győzteseinek teljes listája:

Legjobb videoklip

DJ Khaled – POPSTAR ft Drake

 

Legjobb előadó

Lady Gaga

 

Legjobb dal

BTS – Dynamite

 

Legjobb együttműködés

Karol G – Tusa ft Nicki Minaj

 

Legjobb pop előadó

Little Mix

 

Legjobb csapat

BTS

 

Legjobb új előadó

Doja Cat

 

Legjobb rajongótábor

BTS

 

Legjobb latin előadó

Karol G

 

Legjobb rock előadó

Coldplay

 

Legjobb hip-hop előadó

Cardi B

 

Legjobb elektronikus előadó

David Guetta

 

Legjobb alternatív előadó

Hayley Williams

 

Video for Good

H.E.R. – I Can’t Breathe

 

Legjobb feltörekvő

YUNGBLUD

 

Legjobb virtuális előadás

BTS BANG CON – The Live

 

Legjobb magyar előadó

Dzsúdló

  • Megosztom