Jótékonysági árverést szervezett a Front Page

A magyar tőzsde alapításának 150 éves évfordulója alkalmából a Front Page Communications egy különleges jótékonysági aukció koncepcióját dolgozta ki, melyet a Budapesti Értéktőzsde megbízásából szervezett meg a Magyar Nemzeti Galériában. Az árverés az előzetes várakozásokat meghaladó eredménnyel zárult, miután a licitálók közel 17 millió forintot adtak a 22 felajánló emléktárgyaiért.

 

A magyar tőkepiachoz kötődő, illusztris szereplők részvételével és felajánlásaival zajló jótékonysági árverést szervezett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) megbízása alapján a Front Page Communications a magyar tőzsde 150 éves születésnapja alkalmából. A nagyszabású aukción – melynek koncepcióját is az ügynökség dolgozta ki – a magyar tőzsde történetét sok esetben személyes emlékeken keresztül bemutató relikviák kerültek kalapács alá 2014. június 17-én a Magyar Nemzeti Galériában. Az árverés fővédnöke Áder János köztársasági elnök volt.

 

A BÉT a Winkler Nóra által vezetett árverésből befolyt közel 17 millió forintot a Magyar Nemzeti Bank kezdeményezésére korábban létrejött Pénziránytű Alapítvány, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem Befektetések és Vállalati Pénzügyi Tanszék Alapítványa számára ajánlotta fel.

 

A magyar tőzsde 150 éves története során a hazai tőkepiac egyik meghatározó intézményévé, és a magyar gazdaságtörténet megkerülhetetlen részévé vált. A BÉT ebből az alkalomból közjogi méltóságokat, többek között Matolcsy Györgyöt az MNB elnökét, a magyar tőkepiac illusztris szereplőit, a budapesti tőzsdén jegyzett négy legnagyobb tőzsdei forgalmú cég vezetőjét, a tőzsde volt és jelenlegi elnökeit, alelnökeit, valamint André Kostolany, a BÉT tiszteletbeli elnökének özvegyét kérte fel, hogy olyan tárgyi emlékeket ajánljanak fel, amelyek a magyar tőkepiac történetét mutatják be, sok esetben személyes emlékeket is felidézve.

 

A legmagasabb összegért, 3,2 millió forintért a Budapesti Értéktőzsde Alapító Okirata kelt el, de komoly licit alakult ki az Orbán Viktor által felajánlott aláíró tollért, mely 750 ezer forintért, és a tőzsde csengőjének kicsinyített másáért, mely 550 ezer forintért a kelt el. Az aukción többek között Áder János köztársasági elnök, az árverés fővédnöke, valamint más közjogi méltóságok, és a tőkepiachoz kötődő neves személyiségek által felajánlott értékes és különleges relikviák kerültek kalapács alá.

  • Megosztom