Jótékony akcióban az LG

Empathy Café&Bistro néven egyedülálló közösségi teret és kávézót nyitott a Magyar Vöröskereszt Budapest belvárosában. A kezdeményezés megvalósulását LG Magyarország is segítette, amivel elnyerte a Vöröskereszt arany fokozatú támogatója címet. A vállalat akciójában az LG légkondicionálók vásárlói olyan ajándékot kapnak, amellyel a kávézót kipróbálva maguk is támogathatják a Vöröskeresztet.

A Magyar Vöröskereszt budapesti székházának földszintjén nyitotta meg egyedülálló közösségi terét, amely Empathy Café&Bistro néven várja a látogatókat. A szervezet azzal a céllal valósította meg a kávézót, hogy egy olyan kulturális és szellemi tér jöjjön létre Budapest szívében, mely nyitottságra és elfogadásra tanítja az oda betérő embereket, ráadásul aki az Empathyban fogyaszt, egyben a Vöröskereszt humanitárius tevékenységét is támogatja. A nyitottság és elfogadás szellemében alakították ki a szakemberek a kávézó enteriőrjét és ezt a célt szolgálják az ott tartott különböző nyitott meetupok, kulturális rendezvények is.

A rendezvények, találkozók, vagy akár a szimpla kávézói baráti beszélgetések csak akkor tudnak igazán jól és gördülékenyen működni, ha a helyiségben kellemes klíma uralkodik. Kutatások szerint abban, hogy az egy adott helyiségben tartózkodók ne csak komfortosan érezzék magukat, de adott esetben a munka is hatékonyan folyjon, kulcsfontosságú a megfelelő hőmérséklet szerepe. Nemzetközi vizsgálatok alapján a leghatékonyabban 22-24 Celsius fokban lehet dolgozni, ám a relatíve magasabb hőmérséklet kedvezőbb lehet a kreatív gondolkodást igénylő munkát végzők számára, illetve a munkatársak akár barátságosabb érzelmekkel is viseltethetnek a kollégáik felé.

Amikor egyik nap hőségriasztás van, másnapra viszont akár tíz fokot is eshet a hőmérséklet, akkor különösen jó egy olyan helyiségben tartózkodni, ahol korszerű klímarendszer biztosítja az állandó és kellemes hőmérsékletet. Ezt ismerte fel a lakossági klímaberendezések hazai piacvezetője, az LG Magyarország, amely hűtő, fűtő és szellőztető funkciókat ellátó légkondicionáló rendszerrel szerelte fel a közösségi helyiséget, kiérdemelve ezzel a Vöröskereszt arany fokozatú támogatója címet. A kávézóba így két multisplit klímarendszert építettek be hat beltéri egységgel, amelyet egy központi hővisszanyerős szellőztető berendezés egészít ki.

Az Empathy Café&Bistro illetve a Vöröskereszt támogatásába most azok is beszállhatnak, akik LG légkondicionáló vásárlása mellett döntenek. A vállalat nyári akciója keretében ugyanis szeptember 30-ig a kijelölt forgalmazó partnereknél minden lakossági LG légkondicionáló berendezés mellé egy 1000 forintos kupont kapnak ajándékba a vásárlók. Ezek a kuponok az Empathy Café&Bistróban válthatók be december 31-ig, vagyis a vevők személyesen is kipróbálhatják az V. kerületi Arany János utcában található bisztrót és ezzel is tehetnek a közös ügyért.

Az LG felelős vállalatként kiemelt figyelmet fordít a rászorulók segítésére. 2017-ben a társaság – dolgozói összefogással – az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Gyermekintenzív Osztályán működő Kritikus Állapotú Gyermekekért Alapítványt 10 darab, 32 colos Full HD TV-vel ajándékozta meg. 2016-ban az LG a Magyar Vöröskereszt első és egyetlen országjáró véradókamionját szerelte fel légkondicionáló berendezésekkel, amelyek mindegyike egyaránt alkalmas hűtésre és fűtésre, így a gépek minden évszakban komfortossá teszik a klímát a véradók és a kamionban dolgozók számára is. 2014 karácsonyán a vállalat az SOS Krízis Alapítvány számára adományozott számos háztartási és szórakoztató elektronikai eszközt, ugyanazon év novemberében pedig a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza kapott 15 millió forint értékű adományt, amellyel az intézmény Ilka utcai épületének hűtése és fűtése oldódott meg.

  • Megosztom