Jótékony akcióban a Henkel és a Rossmann

Harmadik alkalommal hirdette meg a Henkel és a Rossmann közös nyereményjátékát, amelynek fődíja egy kétmillió forint értékű környezetbarát játszótér felújítás volt. A program keretében a Henkel által forgalmazott termékek műanyag flakonjait gyűjtötték, az értük kapott szavazattal pedig bárki az általa választott oktatási intézménynek nyerhetett értékes ajándékokat.

A Henkel már évtizedek óta kiemelten foglalkozik a környezettudatossággal, éppen ezért hirdette meg harmadik alkalommal a Rossmann-nal közös programját. A promóció célja a háztartásokban használt Henkel termékek műanyag flakonjainak az összegyűjtése és újrahasznosítása volt, amely, bár szelektíven gyűjthető hulladéknak számít, mégis sokszor a háztartási szemét közé kerül. A vásárlók országszerte 208 Rossmann üzletben adhatták le kiürült Henkel termékes flakonjaikat, amiért cserébe egy kódot kaptak, amivel egy tetszőlegesen választott bölcsődére, óvodára vagy pedig általános iskolára szavazhattak.

A legtöbb szavazatot kapó intézmény, amely idén Budapesten, az Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Óvoda lett, egy 2 millió forint értékű környezetbarát játszótérfelújítást nyert. A második helyezett Gyöngyös Város Óvodái Jeruzsálem Úti Tagóvodája egy 200.000 Ft értékű Decathlon utalványt kapott, míg a harmadik helyen végző törökszentmiklósi Nyitnikék Tagóvoda egy 100.000 Ft-os Decathlon utalvánnyal lett gazdagabb.

Emellett a Henkel azokat is megajándékozta, akik nem értek el toplistás helyezést. Amellett, hogy az első öt intézményben játékos órákat is tartottak a fenntarthatóságról, az összes olyan intézmény, amely legalább 200 szavazatot kapott, egy-egy 20.000 Ft értékű higiéniás csomagot kapott a Henkel és a Rossmann támogatásával.

Az akció sikerességét jól mutatja, hogy a tavalyihoz képest több mint ezer kilogrammal több, összesen 1.705 kg műanyag flakon gyűlt össze idén. A műanyag flakonok újrahasznosításra kerültek és részévé váltak a környezetbarát játszótér egyes elemeinek. Az értékes szavazatot jelentő kódokból pedig kétszer annyit, több mint 12.000-et töltöttek fel.

  • Megosztom