Jót tett a magyarok menetelése a Eurosport nézettségének

Míg a magyar teniszezőknek évtizedek óta nem látott sikereket, addig az Eurosportnak kiemelkedő nézettséget hozott az idei Australian Open – derül ki a Nielsen nézettségi statisztikáiból. A férfi egyes döntője Roger Federer és Marin Ciric között több mint 266 ezer nézőt vonzott a teljes lakosság körében, ami 9,1 százalékos közönségaránynak felel meg. Fucsovics Márton és Roger Federer nyolcaddöntőjét pedig 195 ezren követték az Eurosporton a teljes lakosság körében.

A 18-49 éves kereskedelmi célcsoport körében január 22-én hajnalban minden hatodik tévénéző ezt a meccset nézte Magyarországon – a meccs közönségaránya 15,9 százalék volt a 18-49 éves kereskedelmi célcsoportban.

Babos Tímea diadalmenetét is tízezrek követték, a női páros döntője, amelyet Kristina Mladenovic oldalán megnyert a Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina duóval mintegy 85 ezer nézőt vonzott a teljes lakosság körében. A női egyes döntőjének a nézettsége is kiugró volt – a meccsen a dán Caroline Wozniacki verte a román Simona Halepet –, a meccs több mint 157 ezer nézőt vonzott az Eurosporton a teljes lakosság körében.

Az Eurosport a 2018-as Australian Openről több mint 300 órás élő közvetítéssel jelentkezett, amelyet a legjobb szakértők elemzéseivel és innovatív eszközök bevonásával tette még izgalmasabbá. A csatorna páneurópai közvetítési jogokkal rendelkezik, ezért az Eurosport és az Eurosport Player voltak azok a platformok, amelyeken a teniszrajongók az összes pálya összes meccsét láthatták az év első Grand Slam tornájáról.

„Fantasztikusan szerepeltek a magyar teniszezők az Australian Openen, büszkék vagyunk arra, hogy ezeket a feledhetetlen pillanatokat az Eurosport közvetítésén keresztül élhették át a nézők. Reméljük, hogy az idei év további Grand Slam versenyein is hasonló sikereknek örülhetünk közösen” – mondta Szabó Gábor, az Eurosport vezető kommentátora.

  • Megosztom