Jönnek az ázsia zenék a Klasszik Rádióban

Főleg kínai tartalommal új délutáni műsorsávot indított a Klasszik Rádió. Az ázsiai zene mellett a gazdasági életről is naprakész információkat ígérnek.

Az új műsorsávot a Klasszik Rádió december 15-én egész napos kínai nappal köszöntötte.

Az idei Shanghai Exponak köszönhetően megélénkült az érdeklődés a magyar kultúra, zenészek, zeneszerzők iránt, ugyanakkor hazánkban is egyre többen szeretnék megismerni a Távol-Keletet. Felismerve ezt az igényt, a Klasszik Rádió 92.1 vezetősége úgy döntött, hogy műsorában megjeleníti a Kelet évezredes értékeit – jelezte közleményben az adó.

Az új délutáni műsorsáv kulturális tartalmú ázsiai és ezen belül kínai elemekből épül fel, így például kínai klasszikus zenei tartalommal bővül a Klasszik Rádió műsora 2010. december 15-től. Műsorra kerül például a két legismertebb és világhírű kínai zongorista Lang Lang és Yundi Li, de az egy hónappal ezelőtt a Müpában koncertet adó Shanghai Szimfonikus zenekar felvételeit szintén játszani fogja a rádió, ugyanígy a Hong Kong-i Filharmonikusokat és a Pekingi Szimfonikus Zenekart is.

Ázsiai előadók mellett természetesen ázsiai szerzők műveit is játszani fogja a Klasszik, hallható lesz például a Butterfly Lovers című mű vagy az Oscar-díjas Tan Dun híres filmzenéi , melyek a Hero vagy a Tigris és Sárkány című filmekben csendülnek fel.

Henrik Resmantól és cégétől a Klasszik Rádió nem csak a műsorkészítésben kap segítséget, hanem a hírügynökségi munkában is. Tudósítói csapat is rendelkezésre áll, hogy a Klasszik Rádió hallgatói naprakészek lehessenek az ázsiai vonatkozású kulturális és gazdasági témákban egyaránt.

„A Klasszik Rádió a  „Kínai zene percek” és az „Ázsiai kulturális percek” új programelemek mellett megtartja klasszikus zenei arculatát és a megkedvelt műsorfolyamot, biztosak vagyunk benne, hogy az új műsorsáv tágítani fogja a kultúrára nyitott közönség ízlésvilágát.” – mondta el a tegnapi  sajtótájékoztatón Nagy Tamás, a Klasszik Rádió 92.1 tulajdonos Target Média Sales ügyvezető igazgatója.

Mivel a Klasszik Rádió különleges tartalmakat szeretne kínálni, a rádió vezetősége segítségül hívta a magyar rádiós piacon és a klasszikus zenei műsorkészítésben nagy tapasztalatokkal rendelkező finn Brightlight céget, amelynek vezetője Henrik Resman, aki 2003 és 2005 között a Juventus Rádió vezérigazgatója volt, ezt megelőzően pedig a Classic FM Finland vezetője.

  • Megosztom