Jönnek az elektromos Infinitik

Az új Infiniti modellek elektromos hajtáslánccal is elérhetőek lesznek 2021-től. Az Infiniti ugyanebben az évben elindítja az első tiszta elektromos járművet. Az elektromos járművek az Infiniti globális értékesítéseinek több mint a felét teszik majd ki 2025-re.

Az Infiniti 2021-től új járműveket vezet be elektromos motorokkal – jelentette be Hiroto Saikawa, a Nissan vezérigazgatója a Detroiti Autószalonon.

Az ügyfelek hasonlóan gyönyörűen megtervezett járműveket várhatnak mint például a Detroitban bemutatott Q Inspiration tanulmányautó, amely megnyerte az idei autókiállítás EyesOn Design díjának a legjobb koncepció és legjobb belső design díjait. A dizájnon túl az Infiniti jelenleg erőátviteli rendszerének fejlesztésével teljesen új szintre emelkedik majd az elektromos vezetési élmény.

Az Infiniti mint a Nissan prémium márkája, tisztán elektromos és e-POWER járművek kombinációját fogja kínálni, így bemutatva az alacsony kibocsátású járműtechnológia teljes skáláját.

Az Infiniti saját e-POWER technológiája egy kis benzinmotort tartalmaz, amely feltölti a nagy kapacitású akkumulátort, így nincs szükség külső elektromos töltőforrásra. Így biztosítva a hagyományos tankolás kényelmét, ugyanakkor ugyanazt a vezetési élményt nyújtva, mint egy tisztán elektromos jármű.

A hangsúlyt az alacsony károsanyag-kibocsátással járó technológiára helyezve az Infiniti a globális értékesítésének több mint felét elektromos járműveiből várja 2025-re.

Az INFINITI Q inspirációs koncepció ma a “Best Concept Vehicle” címet kapta, és a 2018-as é A Q Inspiration koncepció, az INFINITI jövőbeni formanyelvének és innovatív drivetrain dizájnjának előnézete tegnap bemutatta világbemutatóját.

  • Megosztom