Jönnek az átlátszó tévék

A Xiaomi bejelentette, hogy Kínában augusztusban boltokba kerül az Mi TV LUX OLED tévéjük átlátszó kiadása, ami az első a maga kategóriájában.

A kínai gyártó fennállásának tizedik évfordulója alkalmából dobja piacra a különleges tévét, amely átlátszó OLED-technológiát használ, az elektronika pedig teljes egészében a készülék henger alakú talpában található. A tévén megjelenő képek így olyan benyomást keltenek, mintha a levegőben lebegnének.

A nézőknek a képminőségről sem kell lemondaniuk, az átlátszó TV LUX OLED esetén egy 55 colos átmérőjű, 120 Hz-es képfrissítésű monitort kapunk, egy milliszekundumos válaszidővel, 150 000:1 kontrasztaránnyal és a DCI-P3 színskála 93 százalékát lefedő színprofillal. A készülék 50 ezer kínai jüanba, vagyis mai árfolyamon számolva 2,1 millió forintba kerül.

A Xiaomi a saját AI Master Smart Engine megoldását valamint a kifejezetten a tévéhez készült MediaTek 9650 processzort használja az átlátszó tévében, ám azt nem árulták el, hogy a látványosságon kívül milyen előnyei lesznek az átlátszó tévének, például hogy lesznek-e rá AR-alkalmazások – írta a raketa.hu.

  • Megosztom