Jön az igazi luxus az Airbnb-n

Luxusvillák, franciaországi kastély, toszkánai udvarház vagy akár egy egész sziget is kibérelhető az Airbnb újonnan indult szolgáltatása keretében. A hotelpiacot alaposan felforgató cég Airbnb Luxe névre hallgató szolgáltatása egyelőre több mint kétezer szállást tartalmaz, amelyeknél legalább ezer dollárba kerül egy éjszaka.

Becslések szerint már most is több mint 200 milliárd dolláros a luxus utazások piaca, és a szállásmegosztó alkalmazásával az egész hotelpiacra jelentős hatással lévő Airbnb egy új szolgáltatással igyekszik kihasználni az ebben rejlő üzleti lehetőségeket. A szerencsések és tehetősek új-zélandi és dél-afrikai villák, francia kastélyok között válogathatnak, és kibérelhetik akár azt a jamaikai tengerparton álló házat is, ahol Ian Fleming a kémregényeit írta.

A most indult Airbnb Luxe csak olyan szállásokat tartalmaz, ahol legalább ezer dollárba kerül egy éjszaka, igaz cserébe alaposan felmérték ezeket, hogy valóban exkluzív élményt kínáljanak. A hivatalos bejelentés szerint több mint 300 feltételnek kellett megfelelnie egy szállásnak, hogy bekerülhessen az ajánlatok közé, amiből az induláskor valamivel több mint kétezer van. Persze nem csak a világtól elzárt helyeken, vagy éppen csendes-óceáni szigeteken, de olyan nagyvárosokban is ki lehet bérelni az új kínálatban szereplő lakásokat, mint London és Los Angeles.

A leggazdagabbak felé történő nyitást indokolta, hogy csak a múlt évben több mint 60 százalékkal nőtt az éjszakánként legalább ezer dollárba kerülő szállásokra leadott foglalások száma az Airbnb-n keresztül.

  • Megosztom