Jön a Futball Éjszakája

Kabát Péter–Balajcza-Szabolcs búcsúmérkőzés Újpesten, 11-es rúgó verseny a Groupama Arénában, Színész–Újságíró Rangadó az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, Zs licences szülői edzőképzés Gyirmóton, sportfoglalkozások, stadionlátogatás, kerekasztal-beszélgetések, e-sport.

 

Az országban 21 csapatnál nyílnak meg a stadionok A Futball Éjszakáján, amelyet szeptember 7-én rendeznek meg első alkalommal. Az egész világon egyedülálló kezdeményezéshez alapvetően NB I.-es és NB II.-es klubok csatlakoztak, de több nagy múlttal rendelkező, alacsonyabb osztályú alakulatnál is lesznek foglalkozások. Az országos rendezvényen a helyi eseményeket a részt vevő klubok alakítják, így helyszínenként eltérő a kezdési időpont és a befejezés, illetve a programok is különbözők. A Futball Éjszakája központi helyszíne az MTK Budapest pályája, az Új Hidegkuti Nándor Stadion lesz.

 

Több csapat készül különleges programmal, Újpesten Kabát Péter és Balajcza Szabolcs búcsúmérkőzését tekintheti meg a közönség, ahol a két klubikon által választott játékosokból álló csapatok játszanak egymás ellen. Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az MTK–FTC öregfiúkmeccset nézhetik meg az érdeklődők, utána pedig következik a 98 éves múltra visszatekintő SZÚR, azaz Színész–Újságíró Rangadó, amelyen a színészeknél pályára lép többek között Nemcsák Károly, Eperjes Károly, Straub Dezső, Rudolf Péter, Puskás Péter, Balázs Pali, Keresztes Ildikó, Polyák Lilla, az újságíróknál Borsi László, Istenes Bence, Istenes László, Szalóczy Pál, Azurák Csaba, Lipcsei Betta, Demcsák Zsuzsa.

 

Gyirmóton Zs licences edzőképzést hirdet a klub, amely segítségével a szülőket készítik fel arra, hogy milyen foglalkozásokkal fejleszthetik otthon a gyerekeket. A Puskás Akadémiánál azt is ki lehet próbálni, milyen egy mérkőzés előtti sportmasszázs, a Ferencvárosnál 11-es rúgó versenyt hirdettek a Groupama Aréna gyepén, a DVTK-nál, a DVSC-nél, Tatabányán, Dorogon a klub legendáival találkozhatnak a szurkolók, a III. Kerületnél pedig például Buzsáky Ákos mesél majd a Premier League-ben szerzett tapasztalatairól.

 

Az érdeklődők a stadionok kulisszái mögé is betekinthetnek, így az öltözőkbe, a rehabilitációs helységbe, a fitneszterembe vagy akár a VIP szektorba is. Némelyik csapat klubtörténeti kiállítással, kerekasztal beszélgetésekkel készül, amelyeken például jelenlegi labdarúgóknak, a klubok ikonjainak, fizioterapeutájának, táplálkozási, erőnléti, mentálhigiéniai tanácsadójának vagy labdarúgó menedzserének tehetnek fel kérdéseket.

 

A futballszeretők sportfoglalkozásokon vehetnek részt, így a szurkolóknak kortól függetlenül lehetőségük nyílik arra, hogy például különböző képzéseken (kapusedzés, technikai képzés, szabadrúgás-gyakorlás) vagy bemutatóedzéseken éljék át az élsportolók mindennapi feladatait.

 

A Futball Éjszakája programjai részben előzetes regisztrációhoz kötöttek, amit az érdeklődők a www.futballejszakaja.hu oldalon tehetnek meg, a többi program korlátozás nélkül látogatható. A rendezvény belépődíja gyermekek számára 100, míg a felnőttek részére 500 forint. A karszalag az első kiválasztott stadionnál váltható meg, s az ott átvett karpereccel az összes helyszín meglátogatható. A sportfelszerelésről a látogatóknak maguknak kell gondoskodniuk.

  • Megosztom