Jól ment nálunk a Lufthansa-nak

Jól sikerült a tavalyi év a Lufthansa-csoportnak Magyarországon, a cég légitársaságai minden eddiginél több utast hoztak az országba, illetve szállítottak el tőlünk. A legnagyobb növekedést a Germanwings/Eurowings érte el: 38 százalékkal több utas választotta a társaság járatait, ami részben annak is köszönhető, hogy immár a Budapest és Hamburg, illetve Düsseldorf közötti légi kapcsolatot is ez a társaság biztosítja.

 

Minden eddiginél több, 1,6 millió utast szállítottak a Lufthansa-csoport légitársaságai 2015-ben Magyarországon, ami közel 12 százalékos utasszámbővülést jelent – írja beszámolójában az MTI. A csoporthoz tartozó légitársaságok közül a Lufthansa mintegy 728 ezer, a SWISS 182 ezer, az Austrian Airlines 104 ezer, a Brussels Airlines 181 ezer, a Germanwings/Eurowings pedig 386 ezer légi utast üdvözölhetett a Budapestről induló vagy oda érkező járatok fedélzetén.

 

A hagyományos, hálózati légitársaságokat figyelembe véve a Lufthansa-csoport továbbra is piacvezető, és az egyes légitársaságok eredményeit elemezve ismét a Lufthansáé az első hely. Az öt légitársaság a 2016-os nyári menetrendben összesen heti 147 járatot üzemeltet Budapest és Frankfurt, München, Düsseldorf, Hamburg, Köln/Bonn, Bécs, Zürich és Brüsszel között. Magyarországon 49 év múltán a debreceni lesz az első új, menetrend szerinti desztinációja a német légitársaságnak.

  • Megosztom