Jól ment a Škodának

Júliusban is nőtt a kereslet a Škoda modellek iránt, a cseh márka 87 000 autót adott át ügyfeleinek, amely 4 százalékkal múlta felül a tavalyi év eredményét.

 

Az Európában tapasztalható erőteljes növekedés (+ 6,5 százalék) mellett az autógyártó sikerrel növelte kiszállításait Oroszországban (+ 13,6 százalék) és Indiában (+ 34 százalék) is a cég. A tavalyi év eredményéhez képest a Škoda Kínában is növelte kiszállításait (+ 3,0 százalék). A márka sikereiben meghatározó szerepet játszottak a Škoda SUPERB és a KODIAQ modellek.

 

Nyugat-Európában a Škoda kiszállítások 6,0 százalékkal emelkedtek júliusban, ezzel elérték a 34 700 darabot (2016. július: 32 700 darab). A márka legerősebb európai piacán, Németországban a ŠKODA 11 000 kiszállítással 5,6 százalékkal múlta felül a tavalyi év eredményét.

 

Közép-Európában az autógyártó összesen 14 700 járművet adott át ügyfeleinek júliusban, amely az előző év ugyanezen hónapjához viszonyítva 6,0 százalékos növekedés.

 

A csehországi Kvasiny üzemének gyártósoráról július 26-án gördült le az első Škoda Karoq. A minden elemében új kompakt SUV modell érzelemgazdag és dinamikus formatervével hódít az ügyfelek között. Az újdonságot szeptember 12 és 24. között mutatja be a Škoda a Frankfurti Autószalonon (IAA), az első autókat pedig októberben vehetik majd át tulajdonosaik.

  • Megosztom