Jól ment a Generalinak

Az olaszországi központú biztosító, a Generali Csoport működési eredménye 2017 első negyedévében 4,2 százalékos emelkedéssel meghaladta az 1,2 milliárd eurót, míg az adózott eredmény 515 millió euró volt.

 

Az idei első negyedévben ismét teljesítette stratégiailag kitűzött pénzügyi céljait a Generali Csoport – írja az MTI.

 

Az életbiztosítási szektor kiemelkedően nyereséges volt, az új értékesítés nyereséghányada (NBM) 37,8 százalékra nőtt.

 

A 13,6 százalékos gördülő sajáttőke-arányos megtérülés meghaladja a kitűzött 13 százalékos célt. A több mint 19,2 milliárd eurós díjbevétel összességében 2,5 százalékkal esett vissza az első negyedévben.

 

A “nem-élet” üzletág díjbevételei 1,9 százalékkal nőttek, míg az élet üzletágban a fegyelmezettebb hozzáállás hatására 4,6 százalékkal csökkentek.

 

A Generali Csoport idén májusban új stratégiát határozott meg a vagyonkezelési üzletág erősítésére. Ennek értelmében 2020-ig kiterjesztik a befektetési kapacitást és szélesebb termékportfóliót építenek ki. A cél, hogy 2020-ra a Generali 500 millió eurós vagyont kezeljen, a vagyonkezelési üzletág adózott eredménye pedig elérje az évi 300 millió eurót.

 

A Generali Biztosító Magyarország egyik vezető biztosítótársasága, az olaszországi központú Generali Csoport tagja. Az 1831-ben alapított vállalatcsoport több mint 60 országban van jelen, 2016-os teljes díjbevétele meghaladta a 70 milliárd eurót.

 

A világszerte több mint 74 ezer alkalmazottat foglalkoztató és közel 55 millió ügyfelet kiszolgáló csoport egyike a vezető nyugat-európai biztosítótársaságoknak, valamint egyre fontosabb szereplője a közép-kelet-európai és ázsiai piacoknak.

 

2017-ben a Generali Csoport is bekerült a világ legfenntarthatóbb vállalatai közé a Corporate Knights ranglistáján – olvasható az MTI beszámolójában.

  • Megosztom