Jó hírek az Appeninn-től

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. több mint 345 millió forint adózás utáni nyereséget ért el az idei első negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 60 millió forintos veszteséggel.

 

A társaság nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készült jelentése szerint a konszolidált bruttó díjbevétel 25 százalékkal, 381,5 millió forintra emelkedett. A kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredmény (EBITDA) 28 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit, mintegy 220,5 millió forint volt – írja az MTI a cég közlése alapján.

 

Az elsősorban a budapesti irodapiacra fókuszáló társaság ingatlanportfóliójának bérleti díjbevételét 28 százalékkal növelte január-márciusban, üzemeltetési költségei ennél kisebb mértékben nőttek.

 

Az Appeninn csoport árbevételének növekedése egyrészt az elmúlt egy évben lezárt jelentős akvizícióknak köszönhető, amelyek révén a cégcsoport ingatlanállománya több mint 65 ezer négyzetméterre nőtt, másfelől a cégcsoport által üzemeltetett ingatlanportfólió kihasználtsága stabilan a piaci átlagot jóval meghaladó, 95 százalék feletti szinten áll.

 

A kiugróan magas adózás előtti eredményt a társaság devizában értékelt ingatlan portfóliójának és deviza hiteleinek átértékeléséből eredő pozitív, 267 millió forint összegű egyenlege növelte, így a cégcsoport adózás előtti eredménye 355 millió forintra, a társaság tulajdonosaira jutó eredmény pedig 326 millió forintra növekedett – olvasható a közleményben.

 

A társaság részvényeit 2011 októbere óta a Budapesti Értéktőzsde “A” kategóriájában forgalmazzák, 2012. április 1-jétől pedig a BUX-ba is bekerült.

  • Megosztom