Jó hír a szurkolóknak

 Az eddiginél lényegesen több, 38 ezer néző mehet majd ki a Puskás Ferenc stadionba a törökök elleni világbajnoki selejtező mérkőzésre. A magyar válogatott a jelenlegi tervek szerint 2016-ig biztosan a Puskásban játszik majd.

 

A Puskás Ferenc stadion felső karéjának alsó részét még 2009 őszén zárták le biztonsági okokból. A stadionrész állapota a tavaszi és nyári viharok során tovább romlott. Az így halaszthatatlanná vált hiba- és vészhelyzet-elhárítást az üzemeltető Nemzeti Sportközpontok (NSK) összekötötte a stadion befogadóképességének növeléséhez szükséges munkálatokkal – idézi az MTI az NSK közleményét.

 

A statikai szakvélemény előírásai alapján megerősítették a korrodált tartószerkezeti részeket, és elvégezték a szükséges állagmegóvási munkákat, így a korábbi 26-27 ezerről 38 ezer fősre növelték a Puskás Ferenc Stadion befogadóképességét.

 

A válogatott 2016-ig biztosan a Puskás Stadionban játssza hazai tétmeccseit, a tervek szerint akkor költözhet majd át az új, 65 ezer férőhelyes Nemzeti Stadionba. A Puskást az elképzelések szerint atlétikai stadionná alakítják át.

 

Az MLSZ-nél bíznak abban, hogy megtelik a kibővített stadion október 16-án, a törökök elleni mérkőzésen. A szurkolók pedig abban bíznak, hogy jobb teljesítményt látnak majd a magyar csapattól, mint a hollandok elleni mérkőzésen, amelyet 4-1-re veszített el a válogatott. A törökök elleni összecsapásra jövő kedden kezdik árulni a jegyeket, áruk kedvezőbb lesz a hollandok elleni, múlt keddi találkozó belépőinél, és ismét alakítanak majd ki családi szektort.

  • Megosztom