Jó hír a Spartól

Október 15-től a Spar üzletekben is elfogadják az Erzsébet-utalványt, miután az üzletláncnak sikerült megegyeznie a Nemzeti Üdülési Szolgálattal.

 

A megállapodás értelmében a cafeteria típusú és a szociális étkezési típusú utalvánnyal október 15-étől, a gyermekvédelmi típusú utalvánnyal november 15-étől lehet fizetni az ország valamennyi Spar és Interspar áruházában – írja az Origo. A NÜSZ Kft. által forgalmazott cafeteria és szociális célú Erzsébet-utalvány fogyasztásra kész étel, a gyermekvédelmi típusú utalvány pedig fogyasztásra kész étel, ruházat, valamint tanszer vásárlására használható fel.

 

Az Országos Kereskedelmi Szövetség februárban sérelmezte, hogy több külföldi tulajdonban lévő áruházlánccal nem egyezett meg az állami társaság, míg a magyar kézben lévő hálózatokkal, a CBA-val, a Reállal és az Arzenállal szerződést kötött. A nemzetközi áruházláncok közül végül elsőként a Tesco tudott megállapodni az Erzsébet-utalványok elfogadásáról. Annak boltjaiban (az Expressz típusúak kivételével) április 15-től fogadják el az utalványokat. Az Auchan februárban közölte, hogy ő is tárgyal, megállapodásra azonban a mai napig nem jutottak – derül ki az Origo beszámolójából.

  • Megosztom