Jó az IBM-nél dolgozni

Az IBM Magyarország a legvonzóbb munkahely az informatikai iparágban, a cég a hetedik helyen végzett a 250 hazai vállalatot rangsoroló munkáltatói márka felmérésben.

Az Aon Hewitt humántanácsadó és az AIESEC nemzetközi diákszervezet Munkáltatói Márka Kutatásának eredményei szerint az IBM a legnépszerűbb IT-munkahely a pályakezdők és a fiatal munkavállalók körében.

A felmérés alapján kihirdették a legvonzóbb hazai munkáltatók rangsorát. Az IBM az informatikai cégek mezőnyében az első helyen végzett, a kutatásban résztvevő 250 vállalatot egyesítő listán a hetedik lett.

Az IBM rendszeresen hirdet pályázatokat hallgatóknak és kutatóknak, együttműködést kínálva a vállalat szakembereivel itthon vagy külföldi kutatólaborokban.

Az elmúlt években sokat változtak a toborzás szabályai, a pályakezdőkkel ma már többnyire az interneten, a közösségi médiában kommunikálnak a vállalatok. Az új eszközöket az IBM is szívesen használja, de a személyes ajánlás is kitűnően működik az új kollégák kiválasztásánál. A tájékozódás csatornái egyre fontosabb szerepet kapnak a toborzásban; az idei volt az első alkalom, hogy a Aon Hewitt és az AIESEC Munkáltatói Márka Kutatása ezt a szempontot is részletesen vizsgálta.

  • Megosztom