Jó hírek a Telekomtól

A Scope Ratings GmbH első alkalommal minősítette a Magyar Telekom kibocsátói hitelkockázati besorolását BBB+ szintre, amelyhez stabil kilátás tartozik.

A hitelminősítő besorolását támogatta a Társaság nem ciklikus, válságálló üzleti modellje, a magyar mobil és vezetékes piacon elfoglalt vezető pozíciója, a széles és diverzifikált ügyfélköre, valamint a megfelelő likviditási profilja. A Scope Ratings GmbH BBB+ minősítést adott a Társaságnak és a Társaság által a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjának („NKP”) keretében kibocsátani tervezett kötvényeknek egyaránt.

A Társaság korábban bejelentette, hogy kezdeti lépéseket tett az NKP keretei között történő kötvénykibocsátás előkészítésére. Jelenleg a Társaság az NKP keretében fedezetlen, fix kamatozású vállalati kötvények kibocsátását mérlegeli legfeljebb 70 milliárd forint összértékben, amelynek futamideje várhatóan 7 év, azzal, hogy a kötvények futamideje hatodik évének a végén visszafizetésre kerülne a kötvények névértékének 50%-a. A Társaság a kötvénykibocsátásból származó forrást befektetései megvalósításához, a vezetékes és mobil hálózat fejlesztésére és modernizációjára (beleértve a frekvenciasávok vásárlását) tervezi felhasználni. A kötvények várhatóan bevezetésre kerülnek a Budapesti Értéktőzsde Xbond platformjára a kibocsátást követő 90 napon belül.

  • Megosztom