Jó hírek a Fordtól

A Ford Magyarország értékesítési eredménye 22 százalékkal nőtt az első fél évben; júniusban tovább erősödtek a SUV- és haszongépjármű-eladások.

A Ford 1705 személy- és haszongépjárművet értékesített júniusban Magyarországon, 13,8 százalékkal többet, mint a tavalyi év azonos időszakában, míg az idei első féléves összesített eladások még ennél is nagyobb mértékben, 22 százalékkal múlják felül a 2017-os eredményt.

Különösen eredményesnek nevezhető a Ford SUV-értékesítése, ami 63 százalékkal, 2155 darabra nőtt 2018 első fél évében, és a júniusi eredmény is közel 21 százalékkal, 394 darabra gyarapodott.
A Kuga 46 százalékos növekedést produkált júniusban, így 2008-as bemutatása óta ez volt a modell legerősebb júniusa; a Ford EcoSport értékesítése az idén év elején bemutatott megújult modellváltozat sikerének köszönhetően az eső félévben két és félszeresére, 514 darabra nőtt, vagyis 2015-ös színre lépése óta ez volt az EcoSport legeredményesebb féléve.

A hagyományosan Ford által dominál haszongépjármű szegmensben is növekedés tapasztalható, kiemelendő a legendás Ranger sikeres első fél éves szereplése. A pick-up kategória 16 százalékos növekedését is meghaladva, 19 százalékos növekedés mutatva 834 darabos első féléves eredményével magabiztosan vezeti a szegmenst.

A Ford júniusi haszongépjármű-értékesítése 15 százalékkal nőtt, így a Ford továbbra is Magyarország első számú haszongépjármű-márkája. A Ford 14 százalékkal több haszongépjárművet értékesített az idei első félévben, mint 2017 azonos időszakában.

  • Megosztom