Jelentős leépítés a Hír TV-nél

Csoportos létszámleépítést jelentettek be a Hír TV-nél, a lépést a jelenlegi médiapiaci körülményekkel, valamint a hosszú távú, hatékony működés fenntartásával indokolták. Bár hivatalosan nem közöltek neveket, az már kiderült, hogy D. Bányász Gergő belpolitikai főszerkesztőtől és Szöllősi Györgyi műsorvezetőtől is elköszön a csatorna.

Múlt hét kedden jelentették be, hogy megszűnik a Simicska Lajos médiaportfóliójába tartozó Magyar Nemzet és Lánchíd Rádió. A Hír TV folytathatja működését, azonban már akkor is olyan hírek érkeztek, hogy jelentős, akár 30-40 fős leépítésre is lehet számítani a csatornánál.

Tegnap hivatalosan is bejelentették a leépítést, a tájékoztatás szerint az intézkedés a társaság több területét érinti, beleértve a menedzsmentet is. Azt azonban egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy pontosan mennyi embert küldenek el, illetve azt sem, hogy kiknek kell távozniuk. A Hír TV azt közölte, hogy a személyi döntéseket személyi döntéseket kizárólag üzemgazdasági szempontok alapján hozták meg, és közkedvelt műsoraik a jövőben is folytatódnak.

Az Index úgy tudja, hogy ma mindenkit tájékoztatnak a médiacégnél, akinek távoznia kell. A portál beszámolója szerint 1-2 kivétellel leépítik a hírhátteres csapatot, illetve távozhatnak a technikai személyzettől és külsős bedolgozók közül is.

A Magyar Nemzet és a Lánchír Rádió megszüntetéséről itt olvashat bővebben, itt pedig arról, hogy egyelőre még nem dőlt el végleg a médiumok sorsa, hiszen Ungár Péter ajánlatot tett megvásárlásukra.

  • Megosztom